Lótápok

A Helianthus táp minden esetben kiváló megoldást biztosít

A lótartás nem csupán hivatás, de egyben egy életforma is. Az állatok gondozása ugyanis állandó jelenlétet és felügyeletet kíván, hiszen az istálló állapota mellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni a rendszeres testmozgásra és a megfelelően összeállított táplálékra is. Ez utóbbi sok esetben komoly kihívást jelenthet, mert bizonyos esetekben speciális étrendre is szükségessé válhat.

Pontosan emiatt jelent hatalmas segítséget, hogy a Helianthus kínálatában minden olyan táp megtalálható, amire csak igény felmerülhet. A szabadon hozzáférhető széna és a folyamatosan elérhető friss víz mellett az Alap táp egy biztos kiindulópontot jelent, amivel a mindennapi etetés könnyűszerrel kivitelezhető. A gondosan válogatott összetevőknek hála a Helianthus megoldása tartalmaz minden olyan vitamint, ásványi anyagot és probiotikumot, ami a kiegyensúlyozott takarmányozáshoz elengedhetetlen. A megemelt mennyiségű jód, illetve szelén pedig pótolja a hazai táptalaj okozta nyomelemhiányt is. A takarmány adagolása során vegyük figyelembe a gyártói előírásokat és tartsuk észben, hogy a ló fajtája mellett erre az igénybevétel és az állat által végzett munka mennyisége is hatással van.

A kétfajta Tenyész táp a vemhes, illetve szoptató kancák, valamint a kiscsikók esetében könnyíti meg a dolgunkat. Ezek kifejlesztésénél a Helianthus kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az eledel összetétele teljes mértékben kiszolgálja a megnövekedett energiaigényt. Emellett a plusz magnézium, a D3-vitamin és a kalcium elősegíti a csontok növekedését és azok megerősödését is. A Helianthus választékában ráadásul akkor is megtaláljuk a megfelelő tápot, ha sportolási célokban gondolkozunk, illetve ha már idős az állat és esetleg emésztési, vagy épp rágási problémákkal küzd. Ezek a takarmányok tehát egy komplex megoldást nyújtanak, ez pedig hosszú távon óriási segítséget jelent.