Tintapatron

A tintapatronok költsége kardinális kérdés

Az otthoni nyomtatás ma már korántsem számít luxusnak, ám ha nem vagyunk kellőképp körültekintők a vásárláskor, akkor a későbbiekben nagyon kellemetlen meglepetések is érhetnek minket. Személyes felhasználásra a legtöbbször egy tintasugaras nyomtató a legoptimálisabb, hiszen mind szöveg, mind pedig fotó esetén megfelelő minőséget biztosít. Ugyanakkor a költségek tekintetében igen jelentős különbségek lehetnek.

Ez a megállapítás pedig nem csupán a gépek, de a tintapatronok árára is igaz. Így aztán ha nem nézünk utána alaposan, hogy egy adott modell kapcsán ez milyen kiadást is jelent pontosan, akkor könnyen lehet, hogy azzal találjuk szembe magunkat, miszerint a kiürült tintapatronok pótlása egy új készülék árával vetekszik. Természetesen a legtöbb esetben komoly párhuzam fedezhető fel a masina képességei és a költségek közt, így a legfontosabb teendőnk, hogy lehető legprecízebben behatároljuk a nyomtatóval szemben támasztott igényeinket. Nagyobb felbontásra például csak akkor van szükségünk, ha gyakorta nyomtatunk komolyabb grafikákat, illetve fotókat, ám gyakorta még ilyen célra is megfelelő egy középkategóriás megoldás.

Úgyszintén tetemes lehet a különbözet az eredeti, illetve az utángyártott tintapatronok esetében. Ugyanakkor jogosan merül fel a kérdés, hogy utóbbi vajon károsíthatja-e a gépet, hiszen a tökéletes kompatibilitásra általában az jelent garanciát, hogy ugyanattól a gyártótól származó kellékeket használunk. Szerencsére az utángyártott tintapatronok is hatalmas fejlődésen mentek keresztül, így az esetleges meghibásodások esélye ma már jóval csekélyebb. Ezzel együtt, ha biztosra szeretnénk menni és a nyomtatás során a kifogástalan minőség az elsődleges szempont, akkor válasszuk az eredeti gyári kiegészítőt.