Búvárkodás Egyiptomban

Búvárkodás Egyiptom legszebb korallzátonyain

Egyiptom világszerte nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, ami nem is csoda, hiszen az ország több szempontból is rendkívül különleges, nagyon sok természeti, történelmi és kulturális látnivalót rejt. Nem csak a felszínen akadnak szépségek, hanem a víz alatt is, így érdemes alámerülni.

Egyiptom búvárkodás kapcsán jó választás lehet azoknak, akik előszeretettel fedezik fel a víz alatti világot. A kristálytiszta tengervízben elképesztő élővilág felfedezésére van lehetőség, ami életre szóló élményt jelent, így nagyon sokan próbálják ki a térségben a búvárkodást. Ez a népszerűsportág nem csupán légzőkészülékkel végezhető, hanem akár szabadtüdővel is egy pipa és szemüveg segítségével. Ez esetben oktatásra sincs szükség. Csak akkor lehet szükség oktató segítségére, ha mélyebbre szeretnél merülni légzőkészülék segítségével. Egyiptomban akár bérelhetsz is búvárfelszerelést, de akár saját felszerelésed is használhatod. Az országban a legmegfelelőbb időszak a búvárkodásra a március és a november közti időszak, mivel ekkor enyhe a szél és elég meleg van, így a vízhőmérséklet is tökéletes.

Akár kezdő, akár haladó búvár vagy, Egyiptomban számos lehetőséged van a merülésre. A Vörös-tenger közepén található két sziget, a kis Brother és a nagy Brother. Ezek partjainál található egy régi katonai hajó, az úgy nevezett Aida II roncsai. A szigetek nyugati oldalán csattogóhalak, doktorhalak, makrélák és barakudák élnek. A Tirán-szigetekhez is érdemes ellátogatni, mivel a mélyben csodás korallzátony erdő található. Viszont ide elsősorban a haladó búvároknak érdemes ellátogatni. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni és az utasbiztosítás kapcsán is információkra van szükséged, akkor látogass el az axa-assistance.hu weboldalra!