C szelemen

C Szelemen kedvezményesen kapható a Norolemeznél!

A C-szelemen az acél formájára utal, amelynek három oldala van, és „C” alakot formáz. Ez az oszlopforma gyengébb, mint a többi, de olcsóbb projektköltséget is eredményez. Bővebben ezekről a termékekről weboldalunkon olvashat majd.

C szelemen kapható a norolemez.hu weboldalon, ezért ha ön is szüksége lenne egy ilyenre építkezési projektjéhez, akkor mindenképpen megéri benézni hozzánk. Gyártóként sok munkát végzünk szerkezeti acéllal és alumíniummal. A c szelemeneket kiterjedten használják pótkocsikban, és kiváló fahelyettesítő az építőiparban. Az I-gerenda nagyjából a legfelismerhetőbb szerkezeti forma, de büszkén kiállunk amellett, hogy vannak esetek, amikor jobban jár a C szelemennel. Ezért gondoljuk, hogy érdemes megfontolni ezeknek a használatát a következő projektjéhez. Bár az I-gerendák erősek, nem mindig könnyű beépíteni őket a gyártásba. A probléma az, hogy csak két párhuzamos felületet kell felszerelni. A szalaggal párhuzamos felületre történő felszerelés a karimák szögének növelését jelenti. A C-szelemen ezt úgy oldja meg, hogy a szalagot a karimák egyik szélére mozgatja, és közben a keresztmetszetet „I”-ről „C”-re változtatja.

A C-szelemen három sík felülettel rendelkezik a rögzítéshez. Még mindig erős, bár ez a geometria egy kicsit feladja az I-gerenda merevségét. Ezzel szemben azonban elkerüli a szögek használatát. Ezzel pénzt, időt és súlyt takaríthatunk meg, és talán megéri áttérni egy kicsit nehezebb szelemenre. A legtöbb pótkocsi alumínium C-szelemenes csatornával készül a szerkezeti elemekhez. Könnyen vágható és fúrható, és nem korrodálódik. Ráadásul a három lapos felület leegyszerűsíti a panelek vagy más szerkezeti elemek hozzáadását. Különösen népszerű a csónak utánfutóknál, ahol a könnyű lemoshatóság és a nedvességet visszatartó területek hiánya hosszú élettartamot biztosít. Az ablak- és ajtókereteket gyakran C-szelemenkel gyártják hasonló okokból. Bővebb leírásért nézzen be a norolemez.hu weboldalra.