Neurológia Kecskemét

Foglaljon időpontot a neurológián Kecskeméten!

A neurológia, vagyis magyarosan ideggyógyászat a perifériás és központi idegrendszer funkcionális, valamint szerkezeti megbetegedéseivel foglalkozó orvosi terület. A leggyakoribb panaszok, amelyek miatt a betegek a neurológiára foglalnak időpontot az eszméletvesztések, látászavarok, gondolkodás- és emlékezetzavarok, valamint fejfájás.

Neurológia Kecskemét városában a Járomi Medical Orvosi Rendelőben. A neurológiai kórképek elképesztően változatos panaszokkal jelentkezhetnek. A legtöbb esetben ugyanis az idegrendszer károsodása nem önálló probléma, hanem más betegségek szövődményeként alakul ki. Ha olyan tüneteket tapasztal, mint a rendkívül erős és gyakran jelentkező fejfájás, beszédzavar, eszméletvesztés, memória zavarok, látászavar, végtagzsibbadás, szédülés, egyensúly-, valamint mozgáskoordinációs zavar, akkor mielőbb fel kell keresni egy ideggyógyász szakorvost. A neurológus szakorvos a vizsgálat során részletesen kikérdezi a beteget a kórtörténetéről, illetve az aktuális panaszairól. Ezt követően fizikai vizsgálatra kerül sor.

A Parkinson-kór az egyik leggyakoribb neurodegeneratív betegség, mely mozgászavart okoz. A legjellemzőbb tünetei a testtartás zavar, a nyugalmi végtagremegés, a sajátos ízületi merevség és a mozgás lelassulása. Emellett rendkívül gyakori probléma a migrén, melynek kapcsán szintén gyakran keresik fel a neurológiát az emberek. A krónikus fájdalomszindróma a három hónapnál hosszabb ideje fennálló fájdalom esetén definiálható. Az idegrendszer károsodása nagyon gyakran fájdalomban, zsibbadásban, érzészavarban és végtag gyengeségben nyilvánul meg. Ha szeretne bővebb információkat megtudni és időpontot foglalni a neurológián, akkor látogasson el az orvoskecskemet.hu weboldalra!