Webtárhely

Gyors és minőségi webtárhely olcsón

A webes tárolással az adatok a szerver támogatása nélkül tárolhatók a kliensen. Ez hasznos egyoldalas alkalmazások (SPA-k) létrehozásához. A cookie-kkal ellentétben néhány megabájt tárolható ezen. Két különböző típusú tárolóterület áll rendelkezésre: helyi és munkameneti. Az előbbinél a tárhely akkor is megmarad, ha a böngészőt bezárjuk és újra megnyitjuk.

Webtárhely olcsón elérhető az awh.hu weboldalra kattintva, tehát itt a helye nálunk, ha önnek is szüksége lenne egy profi webtárhelyre. A webtárhelyet nem használják kényes tartalom, például jelszavak, JSON webes tokenek vagy hitelkártyaadatok tárolására. Egy fejlesztő azonban egy hitelesített felhasználó azonosítójának tárolására használhatja. Ezt a hash-t később arra használják, hogy hozzáférést biztosítsanak a védett oldalakhoz. Használható például egy e-kereskedelmi webhely bevásárlókosarának karbantartására. A közösségi oldalakon a szerverre támaszkodó adatok összetett technológiákat foglalhatnak magukban, például szerveroldali gyorsítótárat, elosztott adatbázisokat és DNS-terheléselosztókat. Ehelyett a webtárhely használható a legutóbbi csevegési üzenetek, rendszerértesítések és hírfolyamok helyi tárolására. Melyek a webes tárhely kezelésének alapjai? A webtárhely használatára szolgáló API egyszerű. Nincs szükség könyvtárak telepítésére. A webtárhely sima JavaScript kóddal használható.

A tároló csak kulcs-érték pár, az értékek csak karakterláncok. Abban az esetben, ha összetettebb adattípusokat kell tárolni, például JavaScript objektumokat vagy tömböket, ezeket karakterláncokká kell szerializálni. Ha a helyi vagy a munkamenet-tárolás módosul, a tárolási esemény aktiválódik. Az esemény kulcsot, régi értéket és új értéket tartalmaz. Bővebb leírásért és tárhely szolgáltatásokért nézzen be az awh.hu weboldalra.