Grúzia fővárosa

Járt már Grúzia fővárosában?

Grúzia több szempontból is egy igazán különleges ország, ezért mindenképp megéri ide ellátogatni! Az országban számos látnivaló akad, azonban a fővárost semmi esetre nem szabad kihagyni, hiszen számos látnivalóval és élménnyel lehet itt gazdagabb.

Grúzia fővárosa, a csodaszép Tbiliszi igazán gyönyörű, ráadásul a régi és modern korok kettőssége is úton-útfélen utolérhető. Tbiliszi egyik legszebb épülete a 2004-ben átadott Holy Trinity Cathedral, amely a hagyományos grúz ortodox építészeti stílust követi. A templom tornya 87 méteres magasságba nyúlik, emiatt nem csupán Grúzia legmagasabb épülete, hanem egyben a világ egyik legmagasabb ortodox temploma is egyben. A templom lépcsősorán állva Tbiliszi csodás látványa tárul a turista szeme elé. Tbiliszi elsősorban csodás kénes gyógyfürdőiről híres, melyek ráadásul csodás épületek, ezért a Chreli-Abano és a Royal Bath épületeihez mindenképp érdemes ellátogatni, még abban az esetben is, ha a fürdés nincs tervben. Tbiliszi kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik még a modern Béke-híd, amely első látásra egy íjra vagy egy bálnára hasonlít. A híd több, mint tízezer LED izzóval van felszerelve, melyek óránként másként izzanak fel.

Chronicles of Georgia egy rendkívül különleges grúz történelmi emlékhely, melyhez ellátogatva úgy érezheti magát, mintha egy sci-fi vagy történelmi filmbe csöppent volna. A szoborparkban hősök, királyok és királynők láthatók, valamint Krisztus életének történetei is láthatók a hatalmas szobrokon. A látványos szoborcsoport 16 darab harminc-harmincöt méteres szobrot foglal magába. Ezenkívül érdemes ellátogatni Vakhtang Gorgasali király, a város alapítójának szobrához is. Az utazást megelőzően viszont mindenképp gondoskodni kell a biztosítás megkötéséről.