Lapostetők szigetelése

Lapostetők szigetelése gyorsan és kényelmesen

Ahhoz, hogy hosszú évtizedekig megőrizhessük családi házunk, illetve egyéb ingatlanunk kifogástalan állapotát, kiemelt figyelmet kell fordítanunk a legfőbb szerkezeti elemek épségének megóvására. Az időjárás viszontagságainak legfőképp a tetőzet van kitéve, hiszen fizikai behatások mellett a szél, a napsütés és a csapadék is folyamatos kihívást jelent.

Ezért aztán a lapostetők szigetelése időről időre ellenőrizendő és szükség szerint a karbantartást, illetve a cserét is mihamarább el kell végezni. Noha ez egy kétségtelenül nagy beavatkozásnak tekinthető, a halogatás több szempontból sem túl jó ötlet. Egyrészt az apróbb hibák még egyszerűen javíthatók, másfelől azt is tartsuk szem előtt, miszerint ha a nedvesség utat tör magának a falazatba, az nagyon komoly károkhoz vezethet. Régebbi kivitelezések során a lapostetők szigetelése legtöbbször bitumenes lemezekkel történt, ami akkoriban egy teljesen ésszerű megoldásnak számított, ám az idő vasfoga nem kímélte ezeket és mára már szinte az összes ilyen elrepedezett.

Ezek cseréje csak komoly munkálatok árán volt megvalósítható, ám a PVC burkolatok innovatív fejlődése következtében a lapostetők szigetelése ma már jelentősen könnyebben megoldható. Tudniillik nem szükséges a bitumenes lemezek felszedése, ugyanis egy speciális záró réteg felhelyezését követően stabilan lefektethető a polimer, ami a rugalmasságának hála tökéletes fedést biztosít. Ráadásul az újabb gyártmányok már külön UV-védelemmel vannak ellátva, így nem csak a nedvesség ellen jelentenek hatékony védelmet, de a nyári forróság sem okoz számukra problémát, hosszabb távlatokban gondolkodva sem. Az egyre javuló technikai háttér ellenére azonban a lapostetők szigetelése hozzáértést és jelentős szakmai tapasztalatot igényel, így a munkálatokat minden esetben bízzuk profi mesteremberekre.