Hajvasaló

Melyik hajvasaló számomra a legmegfelelőbb?

A megfelelő hajvasaló megtalálása egyáltalán nem könnyű. Hiába egy profi, agyondicsért készülék, ha az nem felel meg a te igényeidnek. Ha szeretnél hajvasalót vásárolni, azonban bizonytalan vagy, hogy melyik típus passzolna hozzád, akkor érdemes tovább olvasni, adunk néhány hasznos tanácsot!

Hajvasaló kiválasztása során a legfontosabb szempontok a műszaki paraméterek. Emellett a hajvasaló anyaga is fontos kritérium. Mindegyik típus eltérő előnyökkel rendelkezik. A sima fémfelület nem feltétlenül bizonyul jó választásnak, ugyanis ez a típus okozhat a legnagyobb eséllyel égési sérüléseket. Ennél előnyösebb választás a kerámia, amely egyenletesen melegszik fel. Ezenkívül a titán bevonatú hajvasaló is jó választás. A hajvasaló kiválasztása során azt is végig kell gondolnod, hogy szárazon vagy nedvesen szeretnéd vasalni a hajad. Ha a nedves hajvasalás híve vagy, akkor olyan hajvasalót válassz, amely rendelkezik úgy nevezett „wet” technológiával. Ez azért fontos, mert ha enélkül a technológia nélkül esel neki a nedves hajadnak, akkor komoly károsodást szenvedhet a hajad!

Sok hajvasaló nem csupán egyenes hajat tud készíteni, hanem a haj göndörítésére is alkalmas. Viszont ez nem minden típusra igaz. A rövid és széles lemezekkel rendelkező hajvasalók kizárólag egyenesíteni tudnak. Míg a keskeny és hosszú lemezes hajvasalók loknik készítésére is tökéletesek. Ezenkívül azt is számba kell venni, hogy ha a hajad sérült, akkor az ionizációs vagy gőzölős típust érdemes használni. Egészséges haj esetében viszont bármilyen hajvasalót választhatsz! A hajvasalás magas hőmérsékleten, körülbelül 190, de akár 230 Celsius fokon is történhet, ezért érdemes védőpray-t használni, így a hajad kevésbé lesz kitéve a magas hőmérséklet okozta károsodásnak!