Kismama torna

Miért érdemes a várandósság során kismama tornát végezni?

Habár a terhesség során legtöbbször nem a mozgás van fókuszban, sőt a rosszullétek mellett csak keveseknek van kedve egy kiadós edzéshez, azonban az átmozgató kismama torna rendkívül hasznos lehet. Nem csupán a kismama, hanem a baba is sokat kamatoztathat belőle.

Kismama torna rengeteg előnnyel jár, így a kilenc hónap során sem érdemes teljesen felhagyni a mozgással. A torna abban az esetben is hasznos lehet, ha korábban nem sportoltunk. Természetesen nagyon fontos, hogy az orvos rábólintson a mozgásra. Ha nincs egészségügyi akadálya, akkor nagyon sokat számít a heti pár alkalommal végzett edzés. A várandósság során nem az alakformálás a cél, hanem a terhesség során jelentkező panaszok enyhítése, a túlzott súlygyarapodás megakadályozása, a kismama energiaszintjének javítása, illetve a császármetszés és terhességi cukorbetegség kockázatának csökkentése. A nemzetközi vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy azok a kismamák, akik rendszeresen mozogtak várandósságuk során, sokkal jobban viselik a vajúdást és a szülést. Ezenkívül sokkal gyorsabb a szülés utáni regeneráció.

A kismama torna teljes mértékben biztonságos, amennyiben az orvosunk beleegyezik a rendszeres mozgásba és az adott trimeszternek megfelelő gyakorlatokat végezzük. Ehhez még csak az otthonunkat sem kell elhagyni, hiszen a jól megválasztott online program segítségével bárhol elvégezhetjük az edzést. Nem csupán a várandósság során, hanem a szülést követően is érdemes regeneráló mozgásprogramot végezni, az izomzat erejének visszanyerése és az általános egészségi állapot visszaállítása érdekében. A rendszeres mozgás nagyon jó hatással van a szervezetre akár terhesen, akár a szülést követően, így érdemes heti több alkalommal sort keríteni rá. A kismamapercek.hu weboldalon több online kismama edzésprogram is található, melyek mankót jelentenek a várandósság és a szülés után.