Spirulina kapszula

Milyen előnyeink származhatnak a spirulina kapszula fogyasztásából!

A spirulina egy algafaj, mely nagy mennyiségű hasznos tápanyagot tartalmaz, például vitaminokat, fehérjéket, illetve ásványi anyagokat. Emiatt rendszeres fogyasztása nagyon hasznos, jelentős mértékben javíthatja az egészségi állapotunkat és segíthet elkerülni a megbetegedéseket.

Spirulina kapszula kiváló opció lehet azok számára, akiknek a por formátum túlintenzív földes ízzel jár és szeretnék könnyebben fogyasztani. A szervezetre gyakorolt jelentős jótékony hatása miatt nagyon gyakran hivatkoznak rá szuperélelmiszerként. Manapság rengetegen alkalmazzák táplálékkiegészítő formájában. Ugyanakkor nem egy újkeletű csodaszerről van szó, hiszen a spirulinát már a 16. században is ismerték. Elsősorban az aztékokhoz kötik, azonban elsőként 1940-ben írt róla Dangeard, miszerint a közép-afrikaiak letelepedésük óta termesztik és használják. Az egyik fő összetevője a fitocianin nevű anyag, mely a klorofillal együtt a jellegzetes kékeszöld színért felelős. Emellett nagy mennyiségű antioxidáns hatással is rendelkezik, így hatékonyan alkalmazható az oxidatív stressz által termelt szabadgyökök elleni küzdelemben.

A rengeteg tápanyagnak köszönhetően a bélrendszer mikrobiomjára is nagyon jó hatással van a spirulina, illetve az immunrendszert is támogatja. Ha szeretnénk hatékonyan felvenni a harcot a betegségekkel és egészségesen átvészelni a betegségekkel teli hideg hónapokat, akkor spirulina kapszula fogyasztása hatékony módja lehet szervezetünk megerősítésének. Ezenkívül a szívre is nagyon jó hatással van, mivel a kutatások alapján csökkenti a vérnyomást. Természetesen fontos a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás, hiszen ahogy a neve is jól mutatja, a táplálékkiegészítő pusztán a táplálkozás kiegészítésére szolgál.