Diplomaosztó ajándék

Milyen értéket képviseljen egy kreatív ajándék diplomaosztóra?

A diploma megszerzése egy meghatározó pillanat mindenki életében, így aztán ilyenkor nem maradhat el valamilyen igazán szívhez szóló meglepetés átadása sem. Egy jól megválasztott, személyre szabott szuvenír pedig olykor sokkal többet jelenthet, mint egy drága, de személytelen tárgy.

Tudniillik egy kreatív ajándék diplomaosztóra pont attól értékes, hogy kifejezetten az ünnepeltre van szabva. Az megajándékozott érdeklődési köréhez, hobbijaihoz vagy jövőbeli terveihez igazított szuvenír mindig nagyobb örömet szerez, mint egy általános, mindenki számára egyformán ajánlott tárgy. Például egy egyedileg készíttetett ékszer – amely mondjuk pont a diplomás szakmájára utal-  vagy egy személyre szabott , gravírozott felületű napló, amelyben a friss diplomás megtervezheti jövőjét, sokkal személyesebb és értékesebb lehet. Azt se felejtsük el, miszerint egy ilyen kreatív ajándék diplomaosztóra azt mutatja, hogy az ajándékozóként valóban figyelembe vettük az ünnepelt egyéniségét és érdeklődési körét. Természetesen még ekkor is joggal merül fel, mennyire fontos maga az érték.

Általánosságban elmondható, hogy ha a kreatív ajándék diplomaosztóra valamilyen használati tárgy, akkor az új tulajdonos a legkevésbé sem törődik azzal, mennyibe is került a szóban forgó szuvenír. A lényeg ilyenkor is a minőség és a megbízhatóság. Emiatt aztán mindig úgy válasszunk, hogy ezek a feltételek biztosan teljesüljenek, még ha egy alacsonyabb bekerülési költséggel rendelkező tárgyról is van szó. Természetesen gondolkodhatunk egész másképp is a tervezésnél. A kreatív ajándék diplomaosztóra lehet akár szentimentális természetű is. Egy különleges fotóalbum például, amelyben az egyetemi évek legszebb pillanatait gyűjthetjük össze, vagy egy személyre szabott videóüzenet a barátoktól és családtagoktól, örök emlékeket nyújt az ünnepeltnek. Az ilyen emléktárgyak különösen értékesek, mivel személyes történetet mesélnek el és örök emlékeket őriznek.