Rotaméter

Minőségi rotaméter jó áron online!

A rotaméter egy áramlásmérő eszköz, amely egy gáz vagy folyadék térfogatáramát méri. Kúpos csőből áll, mozgó belső úszóval. Néha mechanikus áramlásmérőknek, gravitációs áramlásmérőknek vagy változó területű áramlásmérőknek is nevezik. A gravitációs kifejezés arra vonatkozik, hogy a rotamétert függőlegesen kell felszerelni, mivel az áramlási sebességet a kúpos csőben lévő lebegési helyzetből olvassuk le, amelyet az úszó alatti erőviszonyok határoznak meg a gravitációból.

Rotaméter kapható a flowtrade.hu weboldalon, tehát ne habozzon, nézzen be ide, ha ön is régóta keres egy profi rotamétert. Az adagolócső a kisebb kúpos résznél kezdődik alul, és felfelé tágul, a csőben lévő skála beosztásokkal. Ha nincs áramlás, az úszó a cső alján ül, amint a folyadékáramlás növekszik, az úszó emelkedni kezd, amíg egyensúly nem áll fenn a viszkózus erőkkel és a gravitációval. A rotaméter kalibrálása egy adott gázra vagy folyadékra, adott körülmények között történik. Ezek a feltételek általában az áramlásmérő oldalán vannak felírva, az áramlási tartománnyal és a mérési egységekkel együtt. Rotaméterek használatakor mindig ajánlott az áramlási cső leolvasását az áramlási feltételek változásaihoz igazítani.

Mivel a rotamétereket csak egyetlen áramlási állapotra tervezték, sok helyzet további hibákat okozhat az áramlás mérésében rotaméter használatakor, például hőmérséklet-, nyomás-, páratartalom-, viszkozitás-, gáz- vagy folyadéktípus-változások, vibráció, beszerelési eltolódás, szennyeződés, úszósérülés, pulzálás, instabilitás és ismeretlen referenciaviszonyok. A rotaméter normál pontossága az FSD 1-10%-a között változik, és gyakran csak korlátozott, 10:1-es visszaforgatási arányuk van. Amennyiben többet szeretne megtudni és rotamétert rendelne, keresse fel a flowtrade.hu weboldalt.