Faliszéf

Nagyfokú biztonság a faliszéfnek köszönhetően

A széfek alkalmazásával tovább növelhető a biztonság, hiszen még ha sikerül is bejutnia a betörőnek otthonunkba, abban az esetben is védve lesznek értékeink. A széfek közül kiemelkednek a faliszéfek, ugyanis a befalazás következtében még nagyobb biztonság érhető el, ráadásul ezekhez a széfekhez nem könnyű hozzáférni.

Faliszéf elsősorban azért olyan biztonságos, mert az oldalai védve vannak azáltal, hogy bevan falazva. A nagyobb méretű típusok kiváló szolgálatot tesznek az irodában, míg kisebb társaik elsősorban otthoni környezetben előnyösek, hiszen a kisebb értékek tökéletesen elzárhatók. A széfek kulcsos és elektromos zárral egyaránt elérhetők. A legjobb, ha a faliszéf a főfalba kerül beépítésre, valamint célszerű speciális fémháló alkalmazásával is megerősíteni. Miután az értéktároló beépítésre került, egy elé helyezett képpel vagy egy elé húzott szekrénnyel kiválóan elrejthető a kíváncsi szemek elől. A faliszéf beépítése körülményes feladat, azonban mindenképp megéri a fáradozást. A beépítés során ügyelni kell rá, hogy se cement, se víz, se festék ne kerüljön a faliszéf belsejébe.

Az előírásoknak megfelelően rögzített faliszéf nagyon hosszú időn keresztül nyújthat védelmet értékeinknek. A széfet kizárólag a főfalba lehet építeni, mivel a válaszfalak ehhez nem elég vastagok. A széf, akár egy életre a ház részét képezi, így bérelt lakásokba nem igazán ajánlott beépítése. Érdemes előre látónak lenni és megfelelő magasságban beépíteni a széfet, így nem kell lehajolni a széfhez, ha ki vagy be szeretnénk tenni valamit. A falszéfeknél biztonságosabb megoldás nincs az értékek védelmére. Egy minőségi faliszéf használatával nyugodtak lehetünk, ha a betörő fel is fedezné a széfet, akkor sem fogja tudni kinyitni, értékeink biztonságban lesznek.