Olcsó heti menü ötletek

Neked is szükséged van olcsó heti menü ötletekre?

Hétről-hétre, sőt napról-napra nem könnyű feladat kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra a család elé. Ráadásul az is fontos szempont, hogy az ételek ne terheljék meg túlságosan a családi költségvetést. A növekvő árak mellett ugyanis ezt is szem előtt kell tartani, ha nem akarunk minden alkalommal egy kisebb vagyont az üzletben hagyni.

Olcsó heti menü ötletek rengeteg segítséget adnak, így nem kell azon aggódnod, hogy mi legyen az étel. Ráadásul az alapanyagokat be is kell szerezni, ami újabb stresszfaktor. Ha szeretnél könnyíteni az életeden és olcsón kihozni a havi kosztot, akkor érdemes összeírni néhány igazán egyszerű, filléres ételt. Így nem kell hosszasan azon morfondíroznod, hogy mi kerüljön az asztalra, amivel rengeteg stressztől tudod megkímélni magad. Továbbá az sem utolsó szempont, hogy a tervezésnek köszönhetően elkerülheted az olyan szituációkat, mint az impulzív étel vásárlás és a gyorskaják rendelése. Ha tudatosan étkezel, azzal az egészségednek és a pénztárcádnak is jót teszel. Ráadásul így az a veszély sem fenyeget, hogy egyhangúvá válik az étkezésed, tehát, hogy egy-egy fogás túl gyakran kerül az asztalra.

A nap első étkezését fillérekből ki tudod hozni, hiszen a zabpehely és a rántotta nem drága ételek. Nagy előnyük, hogy úgy tudod őket kombinálni különféle ételekkel, ahogy csak szeretnéd, így sosem lesz unalmas. A rántottához adhatsz hagymát és sonkát, a zabpehelyhez pedig gyümölcsöket és fűszereket. Nagyon sok olyan magyar étel van, mely egyáltalán nem drága és mindössze néhány hozzávalót igényel. A különféle tészta ételek, levesek, krumpli ételek nem csak egyszerűek, de laktatóak és olcsók is. A vacsora lehet egy finom szendvics vagy akár sült virsli zöldségekkel. Ez nem csak olcsó, de egészséges is. Bővebb információkat a kozertplusz.hu weboldalon találsz!