Izgalmas köretek

Olvass izgalmas köret variációkat a kozertplusz.hu weboldalon!

A köretek terén gyakran nehéz változatosan étkezni, így egy idő után rendkívül unalmas lesz, hogy újra és újra ugyanaz kerül az asztalra. Ennek elkerülése érdekében érdemes kipróbálni néhány izgalmas ötletet, annak érdekében, hogy élvezettel fogyaszd az ételeket.

Izgalmas köretek elkészítése könnyedén lehetséges, ha van pár szuper ötlet, amit meg tudsz valósítani. Annak érdekében, hogy az étkezés ne váljon egyhangúvá, célszerű a tálalásra is ügyelned. Még akkor is, ha az elkészült fogást nem akarod feltölteni az Instagramra, jobb, ha nem csak rászórod a tányérra az ételt, hanem esztétikusan helyezed rá, mert így nagyobb kedvvel fogod elfogyasztani. Hazánkban kétségkívül a burgonya a leggyakoribb köret fajta. A legnagyobb hibát akkor követed el, ha ugyanúgy készíted el minden alkalommal. Sokkal több lakozik ebben a zöldségben, minthogy sült krumpliként tálald fel állandóan. Ez a rizsre és a tésztára is igaz. Gyakran azért ezek az alternatívák kerülnek fel az asztalra, mert nagyon gyorsan elkészíthetők, ami a mai rohanó világban mindenképp előnyös. Holott a köles, hajdina és a bulgur is nagyon rövid idő alatt megfőzhetők.

A burgonya mellett a többi zöldségnek is érdemes esélyt adni, például zöldségköret formájában. Nagy előnye a zöldségköretnek, hogy egészséges, ráadásul kellőképp laktató is, így nem egyhamar leszel éhes. A zöldségeket főzve, párolva, sütve, grillezve és számos egyéb módon el lehet készíteni. A zöldségek mellett a gyümölcsöket sem szabad mellőzni. Bizonyos típusok ugyanis tökéletesen passzolnak a vadhúsokhoz. A gyümölcsöket gyümölcsszósz vagy karamellizált formában érdemes az asztalra tenned. Az interneten rengeteg hasznos ötletet és tippet találsz, emellett a kozertplusz.hu weboldalra is érdemes ellátogatnod!