Smoothie recept

Smoothie recept a könnyű és gyors étkezésért

Ha rohanós napunk van és gyorsan szeretnénk összedobni valami tápláló finomságot, akkor a smoothie ideális választás lehet. Tízórára vagy uzsonnára különösen jó választásnak bizonyul. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni.

Smoothie recept terén számos alternatíva akad, így biztosan megtalálod a saját kedvenceid. A smoothie igazán könnyen emészthető a szervezet számára, tele van hasznos tápanyagokkal és nagyon könnyen elkészíthető. Az interneten számos recept található, melyek komoly mankót jelentenek, de idővel akár a saját kedvenc receptúráidat is kikísérletezheted. Azt viszont érdemes tudni, hogy a smoothie mitől smoothie. Előre eláruljuk, hogy a turmix és a smoothie nem ugyanaz, annak ellenére, hogy a sokan egymás szinonimáiként használják őket. Előbbiben jellemzően megtalálható valamilyen állati vagy növényi jellegű tejtermék. Ezzel szemben utóbbiban viszont csak növényi összetevők vannak. Az összetevőket úgy válogatjuk össze ahogy kedvünk tartja, azonban, ha azt szeretnénk, hogy a smoothie kellőképp édes legyen, akkor gyümölcsöket is adjunk hozzá.

Délelőtt nagyon jól jönnek a kalóriadús típusok, míg délután az egyszerűbb, könnyebben emészthető darabok mellett érdemes dönteni. Ha kedveljük a zöldségeket, akkor egy répás verzió is nagyon jól jöhet, kellemes narancssárga színben. Ehhez a smoothie-hoz hat mandarinra, nyolc répára, fél marék reszelt gyömbérre és fél teáskanál kurkumára van szükség. Miután mindent összeturmixoltunk már fogyaszthatjuk is a tápláló finomságot. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló választás. Nem árt, ha mindig van otthon friss zöldség és gyümölcs, mivel így bármikor összedobhatunk egy ízletes tízórai vagy uzsonnára való smoothie-t. Szuper receptekért látogass el a kozertplusz.hu weboldalra!