Szem maszk

Szem maszk használata helyesen

Több okból kifolyólag is a szem könyékén jelennek meg először a ráncok. Ezen a területen a bőr nagyon vékony, ráadásul az archoz képest sokkal lazábbak itt a kollagénszálak. Annak érdekében, hogy minél jobban késleltessük a ráncok megjelenését, érdemes szem maszkot bevetni.

Szem maszk használata történhet otthoni, saját magunk által kikevert formában vagy ha nem szeretnénk ezt a macerát, akkor kész terméket is vásárolhatunk. Bármely opció mellett döntünk, nagyon fontos, hogy a maszkot csukott szemre vigyük fel. A szem puffadás megszüntetése érdekében a keverék komponenseit érdemes hűtött állapotban összedolgozni. Miközben fenn van a maszk, próbáljunk meg pihenni, lazítsuk el az arcizmainkat és hagyjuk, hogy arcunk, különösen a szemünk környékén a bőr regenerálódjon. A hatóidő a legtöbb esetben tizenöt-húsz perc. Ezt követően a szemmaszkot mossuk le egy pamutpamaccsal, mely át van itatva hideg gabonatejjel vagy vízzel. A maszkot akár napi rendszerességgel is felvihetjük bőrünkre, hogy valóban érezhető legyen hatása.

Arra mindenképp ügyelni kell, hogy a szem maszk ne kerüljön szembe, tehát végig tartsuk csukva a szemüket, különben a keverék irritálhatja a szemet. Emiatt a szem maszk eltávolítása során rendkívül alaposnak kell lenni, érdemes nedves vattakorongot használni. Ha reggel alkalmazzuk a szem maszkot, akkor célszerű lehet egy frissíti szemgélt is felkenni utána. Esti használat esetén pedig egy tápláló szemránckrém használata lehet jó döntés. Ha új terméket próbálunk ki, akkor mindenképp érdemes kis területen tesztelni, hogy megtudjuk allergiásak vagyunk-e a termékre. A szem maszko kapcsán a webshop.drhazi.hu webáruházban tudhat meg bővebb információkat, ahol a széleskörű, minőségi termékpalettát is megtekintheti!