Sorközművelő

Szuper jó sorközművelő a Pendától!

A mezőgazdasági technológia és a vetési eljárások fokozatos változása, a vegyszeres növényvédő szerek kezelésére vonatkozó jogszabályok, a talajerózió veszélyének csökkentésére irányuló nyomás megmutatta, hogy a jövő iránya a sorközművelő, illetve a csökkentett talajművelés.

Sorközművelő a Pendától várja önt is a penda.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és megtalálhatja legszuperebb berendezéseinket méghozzá igen elérhető áron. A szalagművelés technológiája keskeny sávok előkészítésén alapul, amelyekben a szélessoros növényeket telepítik. Ezt a technológiát leggyakrabban talajművelésben használják kukorica, napraforgó, cukorrépa, olajrepce vagy szója vetésére sorközművelővel. Azonban csak idő kérdése, hogy ezt a technológiát a gabonafélék kétsoros vagy szélessoros vetése előtti talaj-előkészítésénél is alkalmazzák. A csíkos talajművelés előnyei közé tartozik a megmunkált sávok gyorsabb felmelegedése a nap hatására, a talaj levegőztetése, az erózió csökkenése, a talaj jobb vízfelvétele a közvetlen vetéshez képest, valamint költségmegtakarítás a műtrágya célzott kijuttatása formájában.

Az egyes sávok között kialakított sorközök pozitív hatással vannak a talajállapotra. A feldolgozatlan sorközök megtartják a talaj nedvességtartalmát és megakadályozzák annak gyors elpárolgását, ez a hatás még nagyobb, ha a sorközöket növényi maradványréteg borítja, vagy köztes termés van. Ráadásul a feldolgozatlan sorok gátként is funkcionálnak, amely megakadályozza a gyomok gyors kifejlődését, mivel versenykörnyezetet teremt. Amennyiben többet tudna meg erről és esetleg sorközművelőt szeretne rendelni, mindenképpen látogasson el a penda.hu weboldalra, ahol megtalálhatja legjobb gépjeinket.