Futball világbajnokság Katar

Tudj meg többet futball világbajnokság Katar 2022 kapcsán!

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon, így érthető, hogy a foci legrangosabb eseményét nagyon sokan követik nyomon. A 2022-es foci VB Katarban kerül megrendezésre, így első alkalommal kerül megrendezésre arab országban az esemény.

Futball világbajnokság Katar 2022 kiváló esemény, melyet a szurkolók és a szakértők is izgatottan várnak. A 2022-es világbajnokság rendező országáról még 2010. december 2-án döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. A 2022-es foci VB lesz az utolsó, ahol harminckét csapat vesz részt, 2026-ban a résztvevők száma negyvennyolcra emelkedik. Katarban a nyitómérkőzést a házigazda Katar és Ecuador játssza. Katar egy kicsi emírség a Perzsa-öbölben, amely hatalmas kőolaj- és földgázkészletének köszönhetően gazdaságilag elképesztően fejlett. Az emírség sivatagi éghajlatú, emiatt télen kellemes az idő, viszont nyáron nagyon meleg van. Éppen ezért a labdarúgó világbajnokság 2022-ben nem a megszokott nyári időszakban zajlik, hanem november 20 és december 18 között. Ekkortájt kellemes 24-25 Celsius fok van az országban. Olykor előfordulnak kilengések, azonban az összes stadion, ahol a mérkőzések zajlani fognak, klimatizált, ugyanis a szervezők erre is felkészültek.

Azoknak, akik a helyszínen szeretnének szurkolni, vízumot kell igényelni, valamint egy úgy nevezett Hayya-kártya beszerzésére is szükség van. Emellett nagyon fontos, hogy mivel arab országról van szó, a kultúra nagyon eltér az európaitól. A szurkolók mindössze vendégek egy idegen országban, ezt nem szabad elfelejteni. A főleg iszlám vallású országban nagyon fontos ügyelni a konzervatív öltözködésre és a visszafogott viselkedésre. A feltűnő ruhadarabokat mindenképp kerülni kell. Bővebb információkat a focivb-2022.hu weboldalon találsz!