Vonatos utazások

Vonatos utazások szerte Európában

Több szempontból is előnyös, ha utazásunkhoz a vonatozást választjuk. A hosszabb, vonatos utaknak van egyfajta különleges bája, nosztalgiával töltenek el minket. Ha úgy döntünk, hogy vonattal szeretnénk elérni az adott úticélra, akkor érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Akár európai utakhoz is bátran választhatjuk a vonatozást.

Vonatos utazások nagy segítséget jelentenek, ha kényelmesen szeretnénk elérni úticélunkat. A vonatos utazást nagyon sokan kedvelik, hiszen évente rengeteg utazó él ezzel a lehetőséggel és választja ezt az utazási formát, hogy elérje a kijelölt úticélt. A vonatozás nagy előnye, hogy igazán kényelmesen lehet eljutni egyik pontból a másikba, továbbá költséghatékony opciónak is számít. Ennek oka, hogy a vonatjegy jóval olcsóbb, mint például a repülőjegy, valamint, ha bevállaljuk, hogy az éjszakát is a vonaton töltjük egy hosszabb út esetén, akkor a szállás költségeit is meg lehet spórolni. Európában számos kiváló vonatos utazás várja a kalandvágyókat, például a svájci táj mellett elsuhanni felejthetetlen élmény. Svájcban mindenképp érdemes kipróbálni a vonatos utazást. Erre bőven van lehetőség a nyolcórás Zermattól St. Moritzig tartó úton, melyen a Glacier Express suhan. Ez az út nem a sebességről, hanem sokkal inkább a gyönyörű tájakról szól és a nyugodt elmélyedésről.

Ha nem szeretnénk messzire menni, viszont szeretnénk megtapasztalni egy igazán gyors és modern vonatos utazás adta élményeket, akkor a nagysebességű RailJet vonatokat érdemes választani, melyek Bécs és Budapest között közlekednek. A kétszáznegyven kilométeres utat körülbelül három óra alatt lehet megtenni. Ha szeretnénk ennél is többet nézelődni, nem számít a sebesség, akkor célszerű egy lassabb, helyi vonatot választani.