Villamos biztonsági felülvizsgáló képzés

A villamos biztonsági felülvizsgáló képzés teljesítésével időszakos karbantartásokat is végezhetünk

Annak érdekében, hogy a különféle erősáramú berendezések hosszú távon is kifogástalanul üzemelhessenek, kulcsfontosságú a rendszeres ellenőrzésük és az időszakos karbantartásuk. Mivel ezeket a feladatokat csak szakképzett specialista végezheti, villanyszerelőként, vagy épp technikusként érdemes számításba venni az ehhez szükséges képesítés megszerzését.

Már csak azért is, mert a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés gyorsan és kényelmesen elvégezhető és a beiratkozáshoz elengedhetetlen feltételek is könnyedén teljesíthetők. Tudniillik a szakmai előképzettség mellett csupán a 21 éves kor elérése és az egészségügyi alkalmasság megléte kötelező. Amennyiben ezek nem jelentenek problémát, a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés végén megszerzett bizonyítvány egy olyan szakmát ad a kezünkbe, amivel bel- és külföldön egyaránt villámgyorsan el tudunk majd helyezkedni. Tudniillik a különféle nagyvállalatoktól elkezdve a szabadtéri programokon át, számtalan helyen alkalmaznak rendszeresen erősáramú berendezéseket, így az azok karbantartására folyamatosan szükség van.

Ám a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés teljesítését követően nem csak ennyiből áll majd a feladatunk. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk az érintésvédelem ellenőrzésére, illetve az időszakos felülvizsgálatokat is mi végezzük majd. Ehhez különféle speciális diagnosztikai eszközöket kell használnunk, melyek alkalmazását is elsajátíthatjuk a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés folyamán. Természetesen idővel különféle villamosbiztonsági képzéseken és oktatásokon is részt kell majd vennünk, itt ismerkedhetünk meg a jogszabályváltozásokkal, illetve azokkal az új módszerekkel, amelyek megkönnyíthetik munkánkat. Ugyancsak szerves részét képezi majd a mindennapjainknak a precíz dokumentáció, illetve a vizsgálatok során kapott értékek kielemzése is.