Ázsia

Ázsia különleges országai

Ázsia országai több szempontból különlegesnek mondhatók. Bátran kijelenthetjük, hogy bármely országot választja, biztosan rengeteg élményben lesz része. Az ázsiai országok embereinek különleges gondolkodásmódja és a rengeteg látványosság miatt nagyon sokan vágynak Ázsiába.

Ázsia országai közül többet is ki tudunk emelni, ahova érdemes ellátogatni. Például kezdhetjük listánkat rögtön a Felkelő Nap országával, Japánnal, mely olyan, mint egy külön kis világ. Többek közt az ország lakóinak különleges gondolkodásmódja, a rendkívül tiszta városok, melyek elvarázsolják az ide érkező turistákat. Az olyan látványosságokhoz, mint a Fudzsi, az Aranytemplom vagy a Tokiói torony mindenképp megéri ellátogatni. A Jigokudani Majomparkban egy teljes hómajom populációval is találkozhatnak a látogatók a meleg vizű forrás mellett. Ezenkívül a narai Nagy Buddha szobrot is célszerű meglátogatni, melynek különlegessége, hogy a világ legnagyobb bronzszobra. Indiába is érdemes ellátogatni, mely rengeteg különféle természeti látnivalóval rendelkezik. Ilyenek például a Himalája hatalmas hegyei, a különleges templomok és paloták, a Thár-sivatag homokdűnéi, valamint a szent Gangesz folyó és annak érintetlen partjai.

Indiát említve a többség a jógára, hennára, a szent állatnak tartott tehenekre és a füstölőkre gondol. Ebben van is némi igazság, ugyanakkor India ennél jóval több látványosságot tartogat és sokkal több, mit az előbb említettek. A ma már gazdasági nagyhatalomnak számító Dél-Koreába is érdemes ellátogatni, melynek területén számos történelmi ereklye, természeti látnivaló és nemzeti park található, melyek közül több a világörökség részét képezi. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra, ahol az utasbiztosítás kapcsán tájékozódhat!