Egerírtás

Egérírtás hatékony módszerekkel

Az egerek megjelenése otthonában mindenképp problémás, hiszen amilyen kicsik ezek az élőlények, annál nagyobb problémát és bosszúságot képesek okozni. Ráadásul némely fajok betegségeket is terjesztenek, ezért nagyon fontos mielőbb fellépni ellenük.

Egérírtás kapcsán a többség eleinte nem hív szakembert, hanem igyekszik egymaga orvosolni a problémát. Ez viszont nagyon gyakran nem célra vezető, hiszen nem jár eredménnyel. A végtelenségekig nem lehet próbálkozni, ugyanis az egerek igazán szapora állatok. Minél több idő telik el a kártevők felfedezése és az irtás között, annál nagyobb esély van rá, hogy a rágcsálók szaporodnak és akkor már nem egy-két élőlény okoz problémát. A méreg használata megoldás lehet, viszont ezekkel nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis ellenkező esetben előfordulhat, hogy például a háziállat találja meg a mérget és baja esik, rosszabb esetben elpusztul. A csapdák is hatékonyak lehetnek, de csak akkor, ha a megfelelő helyre vannak elhelyezve. Mindebből kitűnik, hogy mennyire nem egyszerű feladat a házi módszerekkel az egérirtás, mely, ha rövid időn belül nem jár sikerrel, akkor jóval nagyobb lesz a probléma.

Bizonyos dolgokat érdemes megtenni, melyeknek köszönhetően segíthető a szakember munkája, azonban az egerek szaporodásának esélyét csökkenteni lehet. Célszerű körbe járni az ingatlant és repedéseket, réseket keresni, ahol a rágcsálók bejuthatott otthonába. Ezeket a lyukakat mindenképp be kell tömni. Az egerek szinte mindent megrágnak és elfogyasztanak, ezért érdemes körülnézni, ha valóban jelen vannak otthonában, akkor hamar meg fogja találni a nyomaikat. A szennyezett élelmiszereket el kell távolítani, egyrészt, mert veszélyesek, másrészt nem szabad további élelem forrást biztosítani ezeknek a kártevőknek.