Szauna

Mi a különbség a finn és az infraszauna között?

A legtöbb wellness központban többféle szauna is megtalálható, hogy a pihenni vágyók megtalálják a számukra megfelelőt. A két leggyakoribb típus a finn szauna, valamint az infraszauna. Mindkettő nagyon előnyös hatással van a szervezetre, azonban van, aki előbbit, van, aki utóbbit részesíti előnyben.

Szauna nem csak a wellness központokban, hanem akár otthonában is garantálhatja a pihenést és a feltöltődést. Ha otthonába szeretne beszerezni egy szaunát, akkor ahhoz több szempontot kell figyelembe venni, de ami a legfontosabb, hogy eldöntse milyen szauna típust szeretne. A finn szaunában meglehetősen magas a hőmérséklet, ugyanis fejmagasságban körülbelül hetvenöt-kilencven fokos. A szaunában ülve gyorsabban dolgozik a szív, így élénkül a vérnyomás és fokozódik az anyagcsere, ezáltal a méreg- és salakanyagok könnyebben kiürülnek a szervezetből. A finn szauna sokat segít az izomláz elmulasztásában és az ekcémás bőr állapotának javításában. Az áldásos hatás érdekében legfeljebb heti két alkalommal érdemes használni.

Sokak számára a finn szauna túl erős, nem bírnak hosszú időn keresztül a nagy melegben ülni. Ha Ön sem szereti a túl magas hőmérsékletet, akkor azt javasoljuk, hogy válassza inkább az infraszaunát, mely harmincöt-negyvenöt fokos, így kevésbé terheli meg a szervezetet. Aki nem szereti a túl forró levegőt vagy egészségi állapota miatt nem használhatja a finn szaunát, annak érdemes infraszaunát alkalmazni. Mivel az infraszauna kevésbé terheli meg a szervezetet, ezért akár napi szinten is lehet használni. A finn szauna esetében egy kicsit várni kell, amíg kellőképp felmelegszik, azonban az infraszaunát azonnal használni lehet a bekapcsolást követően. A szaunák kapcsán a wellis.hu weboldalon még több információt érhet el!