Medence

Neked van már saját kerti medencéd?

Egyre többen döntenek úgy a forró nyarak hatására, hogy beszereznek egy otthoni medencét. Ha a hűs vizet szeretnéd otthonodban is élvezni, akkor nem csak az épített medence lehet jó alternatíva, hanem az egyszerűbb, szupermarketben vagy online megvásárolható gyors felállítású típusok is.

Medence beszerzését megelőzően érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Az egyik tényező a rendelkezésre álló összeg, amit a medencére szeretnél szánni. Nem csupán a medence vásárlást érdemes belekalkulálni a költségkeretbe, hanem a kiegészítőkét is. Bizonyos eszközök ugyanis elengedhetetlenek, ha önfeledten szeretnéd élvezni a vízben töltött időt. Ilyen kiegészítő a szűrő. A leggyakoribb típus a homokszűrő, mely a szennyeződések kiszűrésére finomszemű homokot alkalmaz. Sokan kedvelik ezt a típust, mivel hosszú élettartammal rendelkezik, ami annak is köszönhető, hogy nagyon könnyű karbantartani. A másik típus a patronos szűrőrendszer, amely egy speciális papírfilter segítségével távolítja el a medencéből a szennyeződéseket. A medence kiválasztása során az is fontos tényező, hogy mekkora hely áll rendelkezésre.

A megfelelő típusú és méretű medence kiválasztása és beszerzése után gondolni kell a világításra is. A világítás elmaradhatatlan fontosságú, mivel így este is lehet használni a medencét. Ráadásul a hangulatteremtés szempontjából is fontos a világítás. Választhatsz hagyományos halogén vagy LED lámpákat. A világítás nagyon hasznos része a medencének, így nem érdemes megfeledkezni róla. Ha szeretnéd még jobban feldobni a medencézést, akkor néhány játékot érdemes beszerezned, például vízijátékokat, labdákat, úszógumikat. Mindezeket a balena.hu webáruházban is meg tudod vásárolni a széleskörű minőségi kínálatból!