Esküvői ajándék

Tényleg a készpénz a legjobb esküvői ajándék?

Amikor kézhez kapjuk meghívónkat egy lagziba, az nem csak felhőtlen öröm, de egyben bizonyos fokú felelősség is. Hiszen hatalmas megtiszteltetés ott lenni két ember legfontosabb pillanatánál, ezt pedig méltó módon kell kifejeznünk.

Jelenlétünk mellett erre az esküvői ajándék a legmegfelelőbb eszköz. Ennek tükrében nagyon alaposan meg kell fontolnunk, milyen szuvenír mellett is tesszük le majd végül a voksunkat. Szerencsére a lehetőségek széles tárháza áll a rendelkezésünkre, hiszen napjainkban már az esküvői ajándék kínálat minden igényt lefed. Mindig tartsuk azonban szem előtt, hogy a legfőbb cél ilyenkor az ifjú pár felhőtlen öröme. Így aztán ha házasulandók kikötik, mit is kérnek, akkor mindenképpen tartsuk magunkat ahhoz. Egyfelől nem véletlenül kötik ki a pontos meglepetést, másrészt akár kellemetlen pillanatokat is okozhat, ha valami egészen mást viszünk a lagziba. Az ifjú pár legtöbbször készpénzt kér, ennek persze egy roppant egyszerű oka van, mégpedig az, hogy a későbbi terveikhez azt szabadon fel tudják majd használni.

Nem meglepő az sem, hogy ezt leszámítva is ez a legnépszerűbb esküvői ajándék, immáron hosszú idő óta. De valóban szerencsés-e minden esetben pénzt vinnünk, vagy optimálisabb, ha inkább valami kézzelfoghatóbb, maradandóbb meglepetést találunk ki? Nos, a kérdésre nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő választ. Ez ugyanis függ attól is, mennyire állunk közeli kapcsolatban a jegyesekkel. Ha nagyon közeli családtagok, akkor természetes, hogy megkérdezzük tőlük, mit is szeretnének, illetve ilyenkor azzal is pontosan tisztában vagyunk, az esküvői ajándék inkább hasznos, vagy maradandó legyen-e. Ugyancsak befolyásolhatja döntésünket a pár anyagi helyzete, illetve az is, épp gyűjtenek-e valami nagyobb kiadásra. Ezeket tehát mindig mérlegeljük, mielőtt úgy határoznánk, az esküvői ajándék készpénz helyett inkább valamilyen használati-, avagy dísztárgy lesz.