Forgalomtechnika

A forgalomtechnika speciális termékeivel megelőzhetők a munkahelyi balesetek

Hazánkban a tavalyi évben mintegy 20 ezer munkahelyi baleset történt, ezek egy jelentős része pedig a nem megfelelő közlekedésbiztonságra vezethetők vissza. Természetesen egy nagyobb vállalkozás, vagy épp multinacionális cégek esetében komoly kihívást jelent az összes veszélyt jelentő tényező kizárása. Ám ahol munkagépekkel történik a feladatok ellátása, illetve jelentős az árumozgatás, ott erre a kérdésre kiemelt figyelmet kell fordítani.

A forgalomtechnika különböző eszközeivel ez könnyedén megvalósítható. Gyakorta felmerülő igény például az egyes területek ideiglenes, vagy végleges lezárása. Ennek eléréséhez számtalan lehetőség közül választhatunk. A lebetonozható, lánccal felszerelhető fémoszlopok például a forgalomtechnika egyik legnépszerűbb termékkategóriáját adják. Ugyanakkor, ha nem szeretnénk végérvényes megoldást eszközölni, akkor figyelemfelkeltés gyanánt használhatunk forgalomlassító, illetve terelő kiegészítőket is. Előbbiek közül a fekvőrendőr alkalmazása a leggyakoribb, míg a különféle méretben vásárolható terelőkúpok legnagyobb előnye, hogy akár egyetlen mozdulattal is áthelyezhetők.

Ugyancsak problémát jelenthet a parkolóhelyek kialakítása, főképp, ha azok előtt egy masszívabb akadály – például betonfal – található. A ráfutásos balesetek elkerülése érdekében ilyenkor a forgalomtechnika egy speciális eszköztárát érdemes bevetni. A gépkocsi megállítók nem csak fizikai akadályként jelzik a veszélyforrást, de a fényvisszaverő csíknak köszönhetően még sötétben is jól láthatók. Ugyancsak jelentős segítséget nyújtanak baleset-megelőzési szempontból az egyes útjelek. A forgalomtechnika kínálatában egyaránt megtalálhatjuk az ideiglenes megoldást jelentő speciális szalagokat, illetve az előregyártott jeleket, valamint a tartós eredményt biztosító festékeket.