Indítókulcs

A gépjármű megvásárlását követően is fontos az indítókulcsok megléte

Nagy igazság, hogy indítókulcs nélkül a gépjármű egész egyszerűen nem megy. Az indítókulcs olyan akár egy kincs, ha az autó indításáról van szó, ezért nagyon fontos, hogy a tartalék kulcs is meglegyen. Ha erre nem figyelünk oda, akkor könnyen keserű tapasztalatokra tehetünk szert.

Az indítókulcs jelentősége kapcsán az itt feltüntetett linken keresztül érhet el bővebb információkat! Amikor használt autót vásárlunk és sikeresen nyélbe ütjük az üzletet, akkor jellemzően nem azon gondolkodunk, hogy vajon megvan-e a második, azaz tartalék indítókulcs a másik mellett, hanem egész egyszerűen csak élvezzük, hogy új szerzeményünkkel az utakat róhatjuk. Egész addig ez így is lesz, ameddig nem szembesülünk a ténnyel, hogy nincs meg az indítókulcs, vagyis nem tudjuk működésre bírni a járművet. Nem csak az a fontos, hogy mindkét slusszkulcs meglegyen, hanem az is, hogy külön tároljuk őket, hogy biztosan meglegyenek, ha éppen szükség lenne rájuk. A legrosszabb verzió, ha egy karikára van felfűzve mindkét kulcs.

Ha elveszett mindkét slusszkulcs, akkor először nyilvánvalóan érdemes mindent átnézni, hátha meglesznek. Mindenütt célszerű körülnézni, ahol csak megfordulunk, hiszen bárhol kieshetett a kulcs. Az is előfordulhat, hogy keserűen vesszük tudomásul, hogy lyukas a kabátzsebünk. Ha sehogy sem kerül elő, akkor érdemes ellátogatnia szervizbe, ahol megrendelik számunkra az eredetit, illetve a hozzá tartozó immobilizert. Nagyjából két hét és a kezünkben tudhatjuk a kulcsokat, azonban ennek díja 50 ezer forint. Emellett ahhoz, hogy az immobilizert össze tudják hangolni az autóval, a gépjárművet el kell juttatnunk a szervizbe, vagyis trélert kell hívnunk, melynek díja szintén legalább 20 ezer forint. Összegezve, ha eltűnik a slusszkulcs, az igazán drága mulatság lehet.