Gyapjú szőnyeg

A gyapjú szőnyeg természetes hatást kelt

Ahhoz, hogy lakásunkból valódi otthont varázsolhassunk, mindenképpen szükségünk lesz olyan kiegészítőkre, amik emelik komfortérzetünket. Ez persze minden ember esetében más és más, ám vannak berendezési tárgyak, amelyek szinte elengedhetetlenek. Ilyen például a nappaliban, hálóban, illetve gyerekszobában lévő kárpit is, ugyanakkor az egyáltalán nem mindegy, pontosan melyik modellek mellett is határozunk.

A gyapjú szőnyeg több szempontból is kiváló választást jelent. Egyfelől természetes hatást kelt, hiszen nem tartalmaz poliésztert. Állati eredetű összetevőinek köszönhetően a szálak rendkívül puhák és kellemes tapintásúak. Emellett a gyapjú szőnyeg roppant tartós, hiszen rugalmas, így jól bírja az állandó terhelést is, még nagyobb forgalmú helyiségekben használva sem kell attól tartanunk, hogy összetömörödik. Ugyancsak meg kell említeni a hőszigetelő képességét. Padlófűtés mellett persze ez általában nem annyira lényeges, ám ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor nagy segítséget jelenthet a téli hidegben, hogy a gyapjú szőnyeg mindig kellemesen melegen tartja lábunkat.

Kisgyermekes családoknál, illetve háziállatok mellett kardinális a szennyeződések kérdése és ezzel együtt a tisztíthatóság is. A jó hír, miszerint a gyapjú szőnyeg ebből a szempontból is kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapanyagként szolgáló szőr ugyanis már önmagában taszítja a szennyeződéseket, így az ebből készült kárpit jóval tovább megőrzi eredeti állapotát. Természetesen ezzel együtt is nagyon oda kell figyelnünk a gyapjú szőnyeg időszakos takarítására, főképp annak módjára. Az első hónapokban kerüljük a porszívózást és csak szálirányba seperjük le. Ezt követően is mellőzzük a túlságosan erős szívóhatást. Ha folt keletkezik a szőnyegen, azt azonnal itassuk fel és kizárólag olyan tisztítószert alkalmazzunk, ami kifejezetten ehhez az anyaghoz lett kifejlesztve.