Műköröm

Műköröm kisokos – Amikor a géllakk repedezik

Egy műkörmösnek nem csak szép körmöket kell készítenie, hanem szakmailag is topon kell lennie. Ha a vendég feltesz egy kérdést, akkor tudni kell választ adni rá. Például, ha a kérdés a repedező géllakkra vonatkozik. Sajnos sok esetben ennek a körmös nem megfelelő munkavégzése az oka.

Műköröm és géllakk kapcsán is rendkívül fontos a minőségi anyagokkal történő professzionális munka. Ha a géllakk felkenését követően hajszálrepedéseket fedez fel a vendég a körmén, akkor az több szempontból is probléma. Több ok is állhat ennek hátterében. Rendkívül fontos, hogy a munka minőségi termékekkel történjen, ugyanis sokszor a silány minőség vagy a lejárt termék az oka a repedezésnek. Nem csak a kiváló minőség a fontos, hanem az is, hogy a megfelelő tárolásra ügyelj, vagyis ne a tűző napon tárold a géllakkot, mert komoly minőségbeli romlásra kerül sor. Sajnos vannak, akik eleve silány termékeket vásárolnak, annak érdekében, hogy ezáltal spóroljanak. Ezekkel az anyagokkal és eszközökkel viszont nem lehet szépen dolgozni és esztétikus, hosszú távú munkára sem lehet számítani.

A repedezés oka lehet még, ha a géllak úgy kerül fel a körömre, hogy nem történt meg a megfelelő előkészítés. Ennek elengedhetetlen lépései a tisztítás, zsírtalanítás és a bolyhosítás. Ha bármelyik lépés kimarad, akkor az a végeredményen fog megmutatkozni. Ha megtörtént az előkészítés, akkor arra kell figyelni, hogy a kiválasztott géllakkot nehogy túl vastagon vidd fel a körmeidre. A géllakk ugyanis nem olyan, mint a hagyományos körömlakk, bőven elegendő, ha két rétegben viszed fel a körömfelületre. A gyakorlat, tapasztalat és a minőségi anyagok garantálják, hogy a vendég elégedett legyen az elkészült körmökkel és ne tapasztaljon pár napot követően repedezést. A szükséges eszközöket és anyagokat pedig beszerezheted a szepsegcikk.hu webáruházban!