Komposztáló

A komposztálóban rejlő számos lehetőség

Ha valóban véded a környezetet, akkor érdemes élni a komposztálás nyújtotta lehetőségekkel. Sokan tartanak tőle, azonban felesleges, hiszen egyáltalán nem bonyolult, ráadásul kevés eszközre van hozzá szükség. Ami semmiképp sem hiányozhat, az a komposztáló.

Komposztáló segítségével gyerekjáték a komposztálás. Amikor a növények, pázsit tápanyagpótlásáról van szó, akkor nagyon sokan műtrágyát vásárolnak, holott a célra a komposzt is tökéletesen megfelel. Ráadásul így a háztartási hulladék mennyiségét is csökkenteni lehet. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a komposztálás nem azt jelenti, hogy mindenféle háztartási hulladékot összedobálunk. Először is mindenképp célszerű tisztázni, hogy mi is az a komposzt. Ez egy olyan végtermék, mely zöldhulladékból, szerves anyagokból keletkezik korhadás-szerű bomlás és rothadás által. A szakemberek általában úgy szokták megfogalmazni, hogy minden belekerülhet a komposztba, mely úgy mondd él. Például a kerti hulladékok közül szóba jöhetnek a kisebb gallyak, fakérgek, a lehullott gyümölcsök, elhasznált virágföldek, elhervadt virágok és gyomok. A konyhai zöldséghulladék közül pedig a kávézacc, teafű, gyümölcs és zöldség hulladékok, valamint az aprított tojáshéj kerülhet a komposztba.

A sunikft.hu kínálatában számos kiváló komposztáló található, melyek teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készültek. Ezekkel a komposztálókkal gyerekjáték a folyamat. Többféle méretben elérhetők, így kiválaszthatod azt, amelyik a legoptimálisabb számodra. Az Eco- és Thermo-King kiegészítő talajrács rendkívül hasznos, ha a cél a komposzt erjesztése, illetve annak megvédése a rágcsálóktól. ha bővebb információkra van szüksége és szeretné megtekinteni a kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!