Termelői méz

A természet csodája – Az éltető termelői méz

Ha a jól megszokott cukor helyett inkább valami egészségesebb alternatívára váltanánk, akkor a méz kiváló opció lehet. A természet aranyló kincse jótékony hatással van a szervezetre, így az egészséges életmód híveinek érdemes beruházni rá, azonban nem mindegy milyen forrásból.

Termelői méz manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel igazán minőségi és friss termékek kerülnek ki a termelők kezei közül. Akik kóstoltak már termelői mézet, tudják, hogy a nagyüzemi gyártásban készült termék a nyomába sem érhet. A méhészek tudatosan terelgetik szorgos társaikat olyan helyekre, ahol biztonságos környezetből gyűjthetik be az értékes virágport, nektárt, hogy egy egyedülálló ízvilág jöhessen létre. A termelői méz így tehát azt is jelenti, hogy nyomon követhető a termék, vagyis pontosan tudjuk, hogy honnan származik. A méz gyakorlatilag önálló ételként is megállná a helyét, bár főételként talán bizarr volna a fogyasztása. Azonban nagy öröm, hogy a gasztronómia, az orvostudomány, de még a szépségipar területén is egyre fontosabb szerepet tölt be. Édesítőszerként tökéletes alternatíva a finomított cukor helyett. Köztudott, hogy a jó egészséghez nagyban hozzájárul a megfelelő táplálkozás, s a cukorfogyasztás csökkentése az élen jár az egészséges táplálkozás lépései között. Így aki életmódváltáson töri a fejét, első körben nyugodtan töltse fel a kamra polcait különböző fajta mézekkel! S ha nem csak a belső egészség támogatása a cél, akkor is érdemes elővenni a mézes csuprot, ugyanis a különböző arc, illetve hajpakolások főelemeként is szolgálhat regeneráló, hidratáló tulajdonsága miatt.

Külön öröm a tudat, hogy a termelői mézek igazán egészségesek, hiszen antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek. Éppen ezért a hideg évszakokban bevett szokás, hogy mézet csurgatunk a teánkba. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy magas hő hatására a méz elveszti áldásos hatását, így forró teát nem ildomos vele ízesíteni! Bár a méz egy éves kor alatti fogyasztása nem ajánlott az esetleges botulizmus miatt, egy éves kor felett bátran adható torokfájásra, köhögésre, felső légúti megbetegedésekre, immunerősítésre, méregtelenítésre, csonterősítésre, s akár emésztési problémákra is. Gyulladásos jellegű megbetegedések ellen is nyugodtan alkalmazható. Minden méznek megvan a maga úgynevezett szuperképessége, így erről érdemes vásárlás előtt tájékozódni, hogy mindig olyan legyen otthon, amilyenre éppen szükség van. A méz rendelés kiváló ötlet a Huszti és Társa Kft-től, ugyanis a minőségi termékeket a legkülönfélébb kiszerelésben tudjuk megvásárolni. A finomság immáron nem csupán a hagyományos üvegben, illetve cseppmentes műanyagban szerezhető be, hanem praktikus tasakos kiszerelésben is megrendelhető a Huszti és Társa Kft. jóvoltából. Érdemes alaposan körülnézni a weboldalon, ugyanis aki kulináris élvezetre vágyik, az is megtalálhatja számításait a krém mézek, kakukkfüves gyógy mézek, valamint a mézes dió között! Mindezek ajándékként is tökéletesen megállják helyüket, hisz mi lehetne figyelmesebb gesztus, mint egészséges ínyencséggel meglepni szeretteinket, barátainkat? A rendelés menete nagyon egyszerű. A vállalkozás rugalmas lehetőségeket biztosít a fizetésre és a kívánságok leadására az üzenetküldő rendszer, e-mail és a telefonos elérhetőségeken keresztül. Aki magyar termelői mézet vásárol, az minőséget vásárol! Mindemellett a magyar gazdaságot és a magyar méhészek fáradságos munkáját támogatja. Tegyen így, aki teheti!