Stoppolás

Hogyan lehet stoppolni?

A stoppolásnak számos előnye lehet hiszen, ha kevés a pénzünk, akkor számos távoli helyre egyszerűen eljuthatunk. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között fogunk magunknak fuvart. Emellett számos kérdés felmerülhet a stoppolás kapcsán.

A stoppolás kapcsán ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! Könnyen előfordulhat, hogy autózás során az út szélén álló emberre leszünk figyelmesek, akik feltartott hüvelykujjal, esetleg egy táblával a kezükben állnak. A stopposok jellemzően azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mert nem rendelkeznek elég pénzzel ahhoz, hogy eljussanak egyik helyről a másikra. Viszont vannak olyanok is, akik pusztán kalandvágyból indulnak neki ilyen formán a világnak. Ha stoppolásra adnánk a fejünk, akkor tiszta, feltűnő színű ruhában legyünk, hogy könnyen felismerjenek minket az autósok. Nőként semmiképp ne kihívó ruhában legyünk, mert könnyen illetlen ajánlattal állhatnak meg mellettünk az autósok. Ha egy olyan autó áll meg mellettünk, amibe nem érezzük biztonságosnak a beszállást, akkor először kérdezzük meg hová tart, majd mondjunk be egy ellentétes címet. Emiatt jobb, ha nem egy táblával és rajta az úticélunkkal állunk ki az út szélére, mert akkor ezt a trükköt nem alkalmazhatjuk.

A legtöbb európai országban, így hazánkban is lehetséges a stoppolás. Csak kevés ország vezetett be tiltást és jellemzően ott sem büntetnek szigorúan. Ha a nem megfelelő helyen szeretnénk stoppolni, akkor viszont könnyen megüthetjük a bokánkat. Ilyen például, ha az autópályán igyekszünk fuvart keríteni. Ilyen helyen kicsi esélye van, hogy bárki felvesz minket, emellett veszélyes is volna a megállás a száguldozó autók mellett. Egy település határa vagy egy benzinkút sokkal biztonságosabb és nagyobb esélyt jelentő opció.