Fűtés

Az Egyesült Királyság előre halad a fűtés tekintetében!

A szén-dioxid kibocsátás sajnos komoly problémát jelent a Föld számára. A globális felmelegedést nagyon negatívan befolyásolja. Bizonyos felmérések szerint a háztartások szén-dioxid kibocsátása igen magas arányú, azonban látni a lakossági törekvést a helyzet csökkentésére.

Ide klikkelve máris szem elé tárul a gazszerelo-futesszerelo.hu oldalon, hogy az Egyesült Királyság milyen módon kívánja csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást, s ezzel óvni a bolygót. Hazánkban az ingatlanok többsége valamilyen földgáztüzelésű fűtőberendezéssel melegít. Ez pedig kedvezőtlenül hat a globális felmelegedés alakulására. Szerencsére sokan igyekeznek tudatosan kezelni ezt a helyzetet és csökkenteni szén-dioxid kibocsátásukat olyan trükkökkel, mint a munkában töltött idő alatti alacsonyabb hőfok beállítás, vagy utazás alatt a temperálás, illetve a fűtőberendezés kikapcsolása. Persze a legtöbbet a fűtés korszerűsítése segíthet.

Az Egyesült Királyság célul tűzte ki, hogy a 2025-ben épülő új házakba nem lesznek elérhetőek a gázkazánok. Helyettük más alternatívát kell majd kialakítaniuk az építtetőknek, mint a hőszivattyú vagy a napelemmel remekül összehangolható elektromos fűtés. A terveik szerint ezzel a szabvánnyal akár 80%-kal is csökkenthető lesz a szén-dioxid kibocsátás. Természetesen ettől még lesznek 2025-ben gázkazánnal működő ingatlanok, hiszen a rendelet az új építésű házakra vonatkozik, de maga törekvés, hogy minél kevesebb szén-dioxid kerüljön ki a házakból, nagyon szimpatikus. A meglévő gázkazánokkal ellátott házakat pedig ki lehet egészíteni alternatív fűtési opcióval, hogy még alacsonyabb a kibocsátott szén-dioxid mennyiség. A gazszerelo-futesszerelo.hu oldalon számos érdekességről tájékozódhatnak a blog bejegyzések között, de tanácsadás, vagy víz-, gázszerelés ügyében is bátran keressék a weboldalt! Itt garantáltan jó szakemberekre lelni!