Az elektromos hajcsavaró biztonságos és hatékony használata

A haj göndörítésének nagyon sokáig a hajcsavarók alkalmazása volt az egyetlen módja. A hajsütővasak megjelenése viszont háttérbe szorította ezt a típust. Manapság viszont úgy néz ki, hogy újra reneszánszukat élik ezek a hajformázók, mivel egyre többen keresik és használják őket.

Elektromos hajcsavaró legnagyobb előnye, hogy kíméletes opció a hajsütővashoz képest. A gyakori hajformázás idővel nagy mértékben károsítja a hajat. A regeneráció hosszú időt vesz igénybe, ráadásul ez idő alatt nem szabad semmilyen komolyabb hőhatással járó hajformázónak alávetni a hajat. A hajcsavaró szettek manapság újra divatosak, ráadásul rendkívül kíméletesek, így sokan előszeretettel használják őket. A hajcsavaró szettben különféle méretű csavarók találhatók. Ha szeretnél nagy, laza hullámokat készíteni, akkor érdemes a nagyobb átmérővel rendelkező csavarókat alkalmazni. Viszont, ha épp ellenkezőleg, inkább aprócska fürtökre vágysz, akkor a legjobb választásnak az apró, kisebb méretű hajcsavarók bizonyulnak. A legtermészetesebb hatást azzal érheted el, ha kisebb és nagyobb csavarókat vegyesen alkalmazol. A csavarók eltávolítását követően finoman fésüld át a hajad.

A fésűvel könnyen tönkre teheted a loknikat, így jobban teszed, ha használsz egy kis hajlakkot a hajadon, majd ezt követően az ujjaiddal óvatosan átfésülöd a frizurád. A fésülés folyamata gyakorlatilag bekeretezi a hajcsavarás folyamatát, hiszen ez az első lépés is. Nagyon alaposan kell kifésülni a hajad, hogy a hajcsavaró ne akadjon bele a hajadba. Ha nem így teszel, akkor a csavarók eltávolítása kész rémálommá válik. Nem csak kitépheted ezáltal a hajad, de az elkészült loknikat is tönkre teszed. Ha szeretnél bővebben tájékozódni és melegíthető hajcsavarókat beszerezni, akkor látogass el a probeauty.hu webáruházba!