Hajvasaló

Ez a hőmérséklet ideális a hajvasaló használatakor

Az otthoni hajformázás rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedek során, ennek köszönhetően pedig kellő odafigyeléssel gyakorlatilag bármit megvalósíthatunk anélkül, hogy felkeresnénk egy profi fodrászt. Persze az új frizura elkészítését érdemes inkább szakemberre bízni, ám a mindennapi igazításokat mi is elvégezhetjük.

Erre egy kiváló eszköz például a hajvasaló is. A szálak kiegyenesítése így gyakorlatilag percek alatt megoldható, ez pedig a mindennapi életünkben hatalmas segítséget jelenthet. Ugyanakkor nem szabad szem elől tévesztenünk a tényt, miszerint a nem megfelelően beállított hajvasaló akár komoly károsodásokat is okozhat, méghozzá már pár használatot követően. Rendkívül fontos, hogy olyan modellt válasszunk, ami minőségi alapanyagokból készült, mert bár ezek némiképp drágábbak, de jóval tartósabbak is, emellett pedig óvják a haj épségét. Ugyancsak elengedhetetlen, hogy a kinézett hajvasaló hőfoka állítható legyen. A művelet sikerességében ugyanis a tökéletes hőmérsékletnek van a legnagyobb szerepe.

Eleinte némi kísérletezgetésre lesz szükségünk, mire megtaláljuk a hajtípusunknak legoptimálisabb temperatúrát, de ezt a lépést semmiképp se ugorjuk át. Alapvető szabály, hogy ez minél magasabb, annál nagyobb a veszélye annak, hogy a hajvasaló tönkreteszi a szálakat, így hát mindig alacsonyabb szinttel kezdjünk és fokozatosan emeljük azt. Nagyon vékony és törékeny haj esetén semmiképp se menjünk 150 fok fölé, de sokszor már a 120-130 is bőségesen elegendő. Teljesen egészséges, vastag szálú frizuránál a hajvasaló termosztátját 150 és 180 fok közé állítsuk és tapasztaljuk ki, hol érjük el a kívánt eredményt. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kizárólag a megfelelő – és ajánlott – kozmetikumokat használjuk a tincseinken, ellenkező esetben a hőhatás problémákhoz vezethet.