Hősugárzó

Hasznos tudnivalók elektromos hősugárzó témakörben

Először is mindenképp ki kell emelnünk, hogy az elektromos hősugárzók főleg az olyan otthonokba valók, melyekben van egy főfűtési alternatíva és a hősugárzóra csak kiegészítésként van szükség. Az árammal működő fűtési opciók nagyon jó teljesítménnyel rendelkeznek, azonban számolni kell azzal, hogy drágán meg kell fizetni a villamos energiát.

Hősugárzó választását megelőzően mindenképp tájékozódjunk, mert számos információ jól jöhet a döntés során. Ahhoz, hogy tudjuk szükségünk van-e kiegészítő fűtésre, nem árt, ha tudjuk, hogy mennyi az ideális hőfok otthonunkban és ahhoz igazítani a fűtésünket. Persze, lehetséges, hogy mi egy kicsit más hőfokhoz vagyunk szokva, mert például fázósak vagyunk. Ez esetben ezt figyelembe kell venni. A gyerekszobában és a fürdőszobában a legjobb, ha körülbelül 20-23 Celsius fok van. Ide tartozik még a nappali is, mivel közösségi hely, ahol rendszerint a család nagy része tartózkodik. A konyhában, ahol sütünk-főzünk, eleve hő keletkezik, így itt nem kell annyira fűteni. Ebben a helyiségben a 18 Celsius fok tökéletesen megfelelő, ahogy a hálószobákban is, hiszen a meleg takaró alatt nem kell túl melegnek lennie.

Amikor az optimális hőmérséklet nem érhető el a fő fűtési alternatívával, akkor ideje elővenni a hősugárzót. Manapság hatalmas kínálatból lehet válogatni, így érdemes az előnyöket és hátrányokat mérlegelni. Ha az elektromos hősugárzó valamiért nem nyeri el a tetszésünket, akkor választhatunk más alternatívák közül is, például beszerezhetünk egy olajradiátort. A vásárlást megelőzően célszerű a fogyasztás kapcsán tájékozódni, hogy a használatot követően ne érjen minket kellemetlen meglepetés. A fogyasztás, vagyis a kWh, arról világosít fel minket, hogy egy óra alatt mennyi energiát fogyaszt a készülék.