Kutya biléta

Ezért kötelező a kutya biléta használata

Négylábú kedvenceink ma már gyakorlatilag családtagként élnek velünk. Megosztjuk velük mindennapjainkat, közös kalandokra indulunk és bizony kár is lenne tagadni, olyan mennyiségű szeretetet kapunk tőlük, amit korábban talán elképzelni sem tudtunk. Nem csoda hát, hogy minden gazdi legnagyobb rémálma, hogy egyszer csak hűlt helyét találja az ebnek.

Amennyiben ez véletlenül mégis megtörténne, egy kutya biléta megléte óriási segítséget jelenthet. Persze támaszkodhatunk a kölyökkorban bőr alá ültetett chipre is, de azt feltétlenül tartsuk szem előtt, miszerint az azon lévő adatok leolvasásához állatorvosra van szükség. Ehhez pedig elengedhetetlen az eb befogása és elszállítása, ami gyakorta megoldhatatlan feladat. Ezért aztán a modern technika mellett mindenképpen érdemes igénybe venni a jól bevált megoldásokat is. A kutya biléta gyakorlatilag egy személyi igazolvány a négylábúaknak, a nyakörve helyezve pedig biztosak lehetünk benne, hogy bármi is történik, az adatok bárki számára elérhetőek lesznek.

Mindemellett a kutya biléta másik óriási előnye, miszerint egyszerűségéből fakadóan strapabíró és időtálló. Nincs szükség karbantartásra, elegendő néhanapján ellenőrizni meglétét. Mindössze annyi a feladatunk, hogy a kutya biléta kiválasztásánál nagy körültekintéssel járunk el. Tudniillik ahhoz, hogy egy esetleges szökés esetén megkönnyítsük a megtaláló dolgát, elengedhetetlen, hogy a tábla jól észrevehető és könnyedén olvasható legyen. Ehhez csak annyi kell, hogy a kutya biléta elég nagy legyen és a színe lehetőleg minél jobban üssön el az állat bundájának árnyalatától. A szöveg megválasztásakor törekedjünk az egyszerűségre és csak a legfontosabb információkat írassuk fel. A cím és a saját nevünk ugyan elsőre jó ötletnek tűnhet, ám a kapcsolatfelvételhez nem feltétlen szükségesek. A telefonszámunk és a kutya neve ugyanakkor elengedhetetlen.