Kutyatáp

Fontos tényezők a kutyatáp kiválasztása során

Természetes, hogy a legtöbb gazdi mindent megtenne, hogy kis kedvence minél jobb körülmények között éljen, kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ez több tényezőtől is függ, melyek közül az egyik az állat táplálkozása, ugyanis nagyon nem mindegy mit adunk az ebnek.

Kutyatáp kiválasztásakor könnyen bajban lehetünk, hiszen a hatalmas választékból nem könnyű megtalálni a kutyus számára megfelelőt. Ha valóban azt szeretnénk, hogy az állat jól legyen és szervezete megfelelően működjön, akkor nem elegendő csak az árat nézni. A megfelelően kiválasztott táp segít fenntartani a kölykök fejlődését és támogatja az idős kutyák szervezetét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az állat súlyának és korának megfelelően válasszuk meg az eledelt. Más típusú tápra van szüksége a kis-, közép-, valamint nagytestű kutyáknak. Ezenkívül a tartás körülményeit és az egyedi igényeit, például az allergiát is szem előtt kell tartani. A megfelelő eledelnek köszönhetően elkerülhetők a betegségek, illetve a hiánybetegségek. Ha az állat nem a számára optimális tápot kapja, akkor nem jut hozzá a fontos ásványi anyagokhoz, vitaminokhoz, melynek következtében idővel erős viszketés, fakó szőr vagy akár hányás is jelentkezhet.

Ha a tápon próbálunk spórolni, akkor hamar azzal szembesülhetünk, hogy rendszeres látogatók vagyunk az állatorvosnál. Ahelyett, hogy beérnénk valamilyen silány minőséggel, inkább válasszunk olyat, ami magas hústartalommal rendelkezik, valamint tartalmaz zöldségeket, gyümölcsöket, illetve jó minőségű zsírokat és szénhidrátot. Ha kellőképp odafigyelünk a választásra, mérlegelünk és nem csak találomra választunk, akkor nem kell attól félnünk, hogy a kutyusunk egészségi állapota leromlik. A tápot nem csak a helyi üzletekben, hanem akár online is beszerezhetjük.