Futópad

Hasznos tanácsok futópad vásárláshoz

Ma már elképesztő kínálat áll rendelkezésre a különféle fitnesz gépek terén. A pár tízezer forintos gépektől kezdve a több százezres készülékekig bőven van miből válogatni. Ez viszont általában nem megkönnyíti az ember dolgát, hanem sokkal inkább megnehezíti azt.

Futópad vásárlás, illetve a tökéletes darab kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Először is azt érdemes átgondolni, hogy milyen célra szeretné beszerezni a futópadot. Más típus szükséges az erősítéshez, a fogyáshoz, valamint akkor is, ha csak laza séta a cél. Az sem utolsó szempont, hogy milyen gyakran szeretné használni a futópadot. Versenyre szeretne felkészülni használatával vagy néha napján sportolna rajta. Az egyik fontos szempont, amit figyelembe kell venni a futópadok közti válogatás során, az nem más, mint a maximális sebesség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az első futópad kiválasztását megelőzően nagyon sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az olyan paramétereknek, mint például a maximális sebesség. A 10-15 km/óra sebességre képes gépek tökéletesek kocogok és hobbi sportolók számára. Viszont, akik a sprint hívei és az erőteljesebb futást részesítik előnyben, jobban járnak egy nagyobb teljesítménnyel rendelkező géppel.

Ma már a legtöbb futópad dőlésszöge állítható. A dőlésszög állításával hatékonyan növelni lehet az edzés intenzitását. Kezdők, idősebbek, ízületi bántalmakkal küzdők számára fontos azt is szem előtt tartani, hogy a futópad használata ne ártson az ízületeknek. Néhány fitnesz gép gyártó saját fejlesztésű ízületkímélő rendszerrel is rendelkezik. A mai futópadok többsége rendelkezik különféle edzésprogramokkal, amik megkönnyítik a hatékony edzést. Ha szeretne minőségi futópadot vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a futopad-shop.hu webáruházba!