Női parfüm

Hogyan lehet helyesen választani a női parfümök közül?

A hatalmas női parfüm kínálatnak köszönhetően bárki rálelhet a számára tökéletes illatra, azonban ennek megvan az a hátránya is, hogy a széleskörű választékból nagyon nehéz választani. Érdemes legalább azzal tisztában lenni, hogy milyen fő illat típus az, amelyik tetszik neked, hiszen ez megkönnyíti a döntést.

Női parfümök közt öt fő csoportot tudunk megkülönböztetni, melyek a citrusos, keleti, fás, chypre, valamint virágos illatok. A citrusos illatok általában unisex formában kaphatók, mivel mindkét nem kedveli a kellemes kissé keserű, frissítő illatokat. A citrusos parfümök összetevői közé tartozik a bergamott, lime, citrom, narancs és grapefruit. Akik nem kedvelik az erős és édes illatokat, azoknak ideális választás a citrusos parfüm. A keleti vagy orientális illatok főleg a különleges fűszerek és egyéb összetevők miatt nem mindennapiak. Az alkotó elemek közé tartozik a borostyán, pézsma, kávé, csokoládé, vanília és fahéj. Jellemzően pénztárca barát áron kaphatók ezek az intenzív illatok, így nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvendenek.

A fás illatok sosem önmagukban állnak, hanem más összetevőkkel vannak kombinálva. Édesebb fajta illatok, melyek különleges összetevőkből állnak. A chypre illatok szokatlanok, egyediek, kell egy kis idő mire az ember orra hozzászokik. A virágos parfümök örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Ahogy nevük is jól mutatja, főleg virágok szolgálnak alapanyagként, mint például gyöngyvirág, tubarózsa, jázmin, ibolya és rózsa. Ezek az illatok frissek és kifejezőek, ugyanakkor lehetnek könnyedek és nehezebbek is. Ezeket az illatokat a gyártók előszeretettel keverik más összetevőkkel, aminek köszönhetően egyedi illatok jönnek létre. Minden idők leghíresebb virág illatú parfümje a Chanel No. 5.