Szorongás ellen

Mit lehet bevetni szorongás ellen?

Sajnos a felgyorsult, állandó rohanással járó életmód egyáltalán nem segít abban, hogy nyugodt életet tudjunk kialakítani. Rengetegen stresszelnek nap, mint nap, sőt sokan szorongásos tüneteket produkálnak. Ebbe nem szabad belenyugodni, hanem különféle relaxációs és egyéb technikákkal kell felvenni a harcot a szorongás ellen.

Szorongás ellen főleg azért szükséges tenni, mert rövid időn belül komoly testi és lelki panaszokat okoz, tehát összességében negatívan befolyásolja az életminőséget. A szorongás egy természetes testi reakció veszély esetén, azonban sajnos állandósulhat, melynek olyan következményei vannak, mint az állandó szapora szívverés, a légszomj, álmatlanság, végtagok zsibbadása, izommerevség, érzelmi labilitás, nyugtalanság és folyamatos félelem érzet. A szorongó személyt gyakran látni feszültnek, habár igyekeznek elkerülni azokat az embereket, helyzeteket és tevékenységeket, melyek szorongással járnak számukra. Ez az éjszakákra is kihat, hiszen nehezen tudnak elaludni. Sajnos ezek az emberek nagyon gyakran menekülnek a problémák elől, akár édességek gyakori, nagy mennyiségű fogyasztásába vagy drog és alkohol használatba.

Súlyos esetben, ha a szorongás a mindennapi tevékenységeket is akadályozza, akkor érdemes szakszerű segítséget kérni. Fontos kideríteni, hogy pontosan mi okozza az állandó szorongást, hiszen csak így lehet fellépni ellene. A meditáció és a jóga segítenek az ellazulásban, de alapvetően bármely testmozgás jó, mivel szerotonint szabadít fel. Érdemes légzéstechnikákat is bevetni, valamint rendszeresen foglalkozni a hobbinkkal. A belső támogatás is fontos, ezért célszerű a Supreme Pharmatech liposzómás Gaba étrendkiegészítőjét alkalmazni. Erről a supremepharmatech.hu weboldalon tudhat meg bővebb információkat!