Napozóágy

Időben gondoskodjunk a napozóágyak beszerzéséről

A hazánkban tapasztalható időjárás jelentősen eltér a korábbi évtizedekben megszokottól, hiszen egyre rövidebb ideig van tavasz és ősz, cserébe az enyhe telet egyszer csak a nyári forróság váltja fel. Így aztán gyakorta nincs is kellő időnk felkészülni a melegre és ennek bizony a kényelmünk láthatja kárát. Érdemes tehát már jó előre gondoskodni a szükséges kiegészítők beszerzéséről, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnunk.

Mindemellett azt se felejtsük el, miszerint a napozóágyak sokszor jelentős árengedménnyel vásárolhatók meg szezonon kívül. Az is nyomós érv, hogy ha időben cselekszünk, akkor jó eséllyel nagyobb kínálatból válogathatunk, lévén a csúcsidőszakban elfogyhatnak a legkeresettebb modellek. Márpedig egyáltalán nem mindegy, a napozóágyak választékából végül melyikre is esik majd választásunk. Tudniillik ma már szinte minden alak, forma és szín fellelhető a repertoárban, a különféle alapanyagokról nem is szólva. Ezért aztán nagyon alaposan meg kell fontolnunk, milyen szempontokat veszünk figyelembe döntésünk során.

Miképp a legtöbb kerti kiegészítő esetében, úgy a napozóágyak kapcsán is igaz az, hogy vásárlásukkor hosszú távra tervezünk. Ennek tükrében nem is lehet kérdéses, miszerint a legjobban akkor járunk, ha a minőségi darabok valamelyikét választjuk. Ám legalább ilyen fontos az is, hogy figyelembe vegyük a felhasználási szokásainkat, a tárolási módot és persze a különleges igényeinkről se feledkezzünk meg. A műanyagból, illetve alumíniumból készült napozóágyak kapcsán alig lesz szükség némi karbantartásra, ám ha a jóval természetesebb hatást keltő fa mellett határoznánk, akkor is elég lesz pár évente kezelni annak felületét. Amennyiben télre elpakolnánk a kiegészítőket, úgy előnyös lehet, ha összecsukható modell mellett tesszük le a voksunkat.