ISO 9001:2015 szabvány frissítés

Az ISO 9001 egy tanúsítható szabvány, mely leírja a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket. A Toma Group Kft segítséget tud nyújtani abban, hogy az adott vállalat megfeleljen a szabvány által támasztott minden egyes követelménynek. Ehhez alaposan kell ismerni a 9001:2015 szabványt.

ISO 9001:2015 szabvány összesen tíz fejezetből áll. Ez azért előnyös, mert nagy mértékben megkönnyíti az ISO 14001:2015 szabvánnyal kapcsolatos integrációt. A legfrissebb kiadás hét minőségbiztosítási elv mentén épül fel. Ezek az ügyfélközpontúság, a vezetés, az emberek bevonása, a folyamat megközelítés, a fejlődés, a bizonyítékokon alapuló döntéshozatal és a kapcsolat kezelés. Az ISO 9001:2015 minden részben részletesen taglalja, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a szolgáltatásoknak, termékeknek, valamint a szervezeteknek, ahhoz, hogy az előbb említett minőségbiztosítási elveknek meg tudjanak felelni. Az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer alkalmazása a vállalkozásban mindenképp hasznosnak mondható, hiszen a tapasztalatok alapján, akik így tesznek, azok komoly versenyelőnyre tesznek szert.

Az irányítás is sokkal hatékonyabbá válik, ugyanis a naprakész, aktuális vezetői információk állnak rendelkezésre. A beszállítókkal sokkal átláthatóbb, gördülékenyebb kapcsolat alakítható ki. A hibák miatt kialakuló veszteségek számát is nagy mértékben lehet csökkenteni. A szabályozott folyamatoknak köszönhetően sokkal átláthatóbbá válik a dolgozók munkája. Érdemes alkalmazni az ISO 9001:2015 szabványt a vállalkozásban, melynek köszönhetően szemmel látható pozitív eredmények érhetők el. A Toma Group Kft munkatársai segíthetnek a fejlődésben. Bővebb információkat a tomagroup.hu weboldalon tudhat meg!