Kandalló építés

Kandalló építés csak is minőségi anyagokból

A kandalló amellett, hogy igazán hangulatos, egyben veszélyes is lehet, ha nem megfelelő anyagokból épül fel. Egy megbízható, nagy tapasztalattal rendelkező szakember pontosan tudja, hogy milyen anyagokra van szükség a kandalló felépítéséhez.

Kandalló építés során nem csak az építés módja, hanem a felhasznált anyagok is sokat számítanak. Sajnos nagyon sok szakember nem megfelelően építi meg a kandallót. Általában a felhasznált anyagokkal van a legnagyobb probléma, melyek egyáltalán nem alkalmasak a kandalló kialakítására. Ennek következtében pár év múlva kiütközik a probléma és a kandalló használhatatlanná válik. Gyakran a magukat szakembernek nevező kóklerek habkő téglát vagy Ytongot használnak, melyet flexi csemperagasztó segítségével rögzítenek egymáshoz. Habár ezek tartós anyagok, de nem kandallóépítéshez találták ki őket, ugyanis legfeljebb százhúsz fokot képesek elviselni károsodás nélkül. A probléma ott kezdődik, hogy a kandalló belsejében az égés során akár nyolcszáz fok is lehet. Könnyen belátható, hogy idővel károsodni fognak az említett anyagok és pár év múltán a kandalló használhatatlan lesz.

Holott a megfelelően kivitelezett kandalló akár évtizedekig is jól funkcionál. A kandallót az erre gyártott, minőségi, bevizsgált anyagokból szabad megépíteni. Ezek hosszú távon is kiválóan bírják a magas hőmérsékletet. A legrosszabb opció, mely a teljes hozzáértés hiányára utal, ha a szaki gipszkartonnal építi körbe a kandallót. Tény, hogy vannak tűzálló gipszkartonok, azonban ezeket nem arra találték ki, hogy hosszú időn keresztül magas hőnek legyenek kitéve. A Deltako S.R.O munkatársai kizárólag minőségi, kandalló építésére alkalmas anyagokkal dolgoznak. Céljuk, hogy a kandalló ne csak esztétikus, hanem praktikus és hosszútávú is legyen. A kandallo-deltako.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat!