Parker toll

Mi alapján válasszunk a Parker toll kínálatból?

Egy igazán minőségi írószerszám megléte olykor hatalmas segítséget jelenthet. Noha ma már a legtöbb hivatalos ügyet digitális formában intézzük, időnként bizony szükségessé válik a papíralapú dokumentálás. Szintúgy előfordulhat, hogy villámgyorsan fel kellene jegyzetelnünk valami fontos adatot, ám épp nincs nálunk a telefonunk. Ilyenkor csak abban bízhatunk, hogy a nálunk lévő penna nem hagy cserben minket.

Egy nívós Parker toll esetében ennek a veszélyétől szerencsére nem kell tartanunk. Az amerikai gyár története egészen a 19. század végéig nyúlik vissza, hiszen George Safford Parker 1889-ben alkotta meg első töltőtollát, amit aztán 5 évvel később követett a Lucky Curve, ami forradalmasította az ágazatot. Ez volt ugyanis az első olyan töltőtoll, aminél megoldották a tinta szivárgásának bosszantó problémáját. A kapilláris hatás elvét kihasználó innováció aztán hatalmas siker lett. A folyamatos fejlesztések ezt követően meghozták a világsikert és a húszas években már Londonban is megnyílt az első üzlet, a Parker toll pedig megkezdte Európa meghódítását is.

Az azóta eltelt száz évben a márka identitása mit sem változott. A Parker toll még mindig egyet jelent a megbízhatósággal és a kiemelkedő minőséggel, napjainkban pedig óriási kollekcióból választhatjuk ki a számunkra legideálisabb darabot. De milyen szempontok szerint érdemes döntenünk? Nos, a legfontosabb kritérium maga a működési elv. Mindennapi használatra egy golyós Parker toll a legkézenfekvőbb. Ugyanakkor, ha csak időnként, főképp személyes célokra használjuk majd az írószerszámot, akkor bátran választhatunk egy klasszikus töltőtollat is. Vásárláskor érdemes mérlegelni, hogy egyből gravíroztassuk is szerzeményünket, ennek persze főképp akkor van igazán nagy jelentősége, ha ajándékba adjuk.