Cigaretta tartó

Miért előnyös a cigaretta tartó használata?

A cigarettázás tradíciója igen régről eredeztethető, hiszen jelen tudásunk szerint Közép-Amerikában már a kilencedik században is rendszeresen füstöltek, igaz ekkoriban a pipázás még elterjedtebb volt. Az európai tömegtermelés is közel 200 éve zajlik folyamatosan, ám ez idő alatt a szokások azért gyökeresen megváltoztak. Ezzel együtt azért van olyan eleme ennek a szenvedélynek, ami állandónak tekinthető.

Ilyen például a cigaretta tartó használata. Igaz régebben nagyobb arányban alkalmazták, ám napjainkban ismét reneszánszát éli. Ez persze nem is csoda, hiszen megannyi előnnyel bír, ha nem a gyári csomagolásban tároljuk a szálakat. Az ugyanis jellemzően egy kevésbé strapabíró papírból készül, míg a fém cigaretta tartó rendkívül időtálló. Így nem kell attól tartanunk, hogy a zsebünkben esetleg összegyűrődik a csomag és eltörnek a szálak. Mindennapi használata ráadásul roppant komfortos is, hisz egy mozdulattal kinyitható és visszazárható. Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy emellett a kiegészítő mellett nem csak ez az egy előny szól.

Egy jól megválasztott cigaretta tartó ugyanis eleganciát sugároz. Ma már óriási kínálatból válogathatunk és ez nem csak a színekre, de a formára, a méretre és a díszítő motívumokra is igaz. A klasszikus ezüst kivitel mellett igen népszerű az arany, illetve a rozé változat is. A legnagyobb dilemmát azonban rendszerint a megfelelő stílus kiválasztása okozza. Egy cigaretta tartó esetében is szerencsés ugyanis valamilyen egyedi jellel ellátni a saját példányunkat. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha az általunk választott feliratot belegravíroztatjuk. Ugyancsak érdemes megfontolni, hogy egyúttal egy zsebhamutartót is beszerzünk, így minden szükséges eszköz a rendelkezésünkre áll a nyugodt füstöléshez, útközben is.