Hangyaírtó

Milyen módszerek vannak a hangyaírtásra?

A hangyák jellemzően a konyhában és a kamrában jelennek meg. Ugyanakkor a ház más részei sincsenek biztonságban tőlük. Alapvetően hasznos kis élőlényekről van szó, azonban nem a lakásban, hanem a természetben, hiszen segítenek a talaj levegőztetésében.

Hangyaírtó használata abban az esetben lehet hasznos, ha a hangyák olyan területen jelennek meg, ami problémás. Ilyen például a konyha, mely a hangyák számára ideális hely a kisebb repedések és rések, illetve az ételmaradékok miatt. A hangyák képesek a legapróbb repedések alatt is bejutni és akár az olyan fafelületek mögött is kolóniát alapítani, mint a lambéria vagy a parketta. A konyhában különösen a mosogató környékét és a szemetest kedvelik a hangyák. nem csupán az a probléma, hogy a hangyák mindenütt megjelennek, hanem némely fajok csípnek is. Ha megjelennek a hangyák, mielőbb fel kell lépni velük szemben, mielőtt még többen lesznek és egy egész kolóniával kell felvenni a harcot. A legtöbb ember számára minden hangya ugyanolyan, legfeljebb kisebb különbségeket látnak.

Holott ez nem egészen így van, hazánkban többféle hangya megtalálható, melyek közül az legtöbb gondot okozók a lóhangya, fekete hangya és fáraóhangya. Ezek mellett jelen van még a tolvajhangya, argentin hangya és gyepi hangya. Ha szeretne megszabadulni otthonában a hangyáktól, akkor érdemes hatékony hangyaírtó szert használni. Amivel semmi esetre sem szabad írtani ezeket a kis élőlényeket, az a petróleum és a bórax, mivel ezek az emberre nézve is súlyos egészségkárosító hatással rendelkeznek. Ha a kipróbált módszerek nem hatnak, akkor érdemes lehet szakember segítségét kérni. De, előtte mindenképp célszerű tenni egy próbát az olyan hatékony hangyaírtó szerekkel, mint amiket a sunikft.hu webáruházban is lehet kapni.