Munkahelyteremtő támogatás

Vállalkozások figyelem! Munkahelyteremtő és kapacitásbővítő támogatás 2024-ben!

A munkahelyteremtő és kapacitásbővítő pályázat várhatóan 2024-ben jelenik meg és ötmilliárd forintos kerettel támogatja majd a leghátrányosabb régiókat érintő gazdasági nehézségek elleni harcot. A program életre hívásának célja a vállalkozások fellendítése a négy legelmaradottabb régióban a digitális, illetve zöld átálláshoz való alkalmazkodás támogatása által.

Munkahelyteremtő támogatás nagy segítséget jelenthet a hátrányos régiókban tevékenykedő vállalkozások számára. A huszonegyedik században a digitális technológiák, illetve a fenntarthatóság egyre nagyobb szerephez jutnak, ezért a vállalkozások digitális átállása rendkívül fontos. Az alacsony szintű zöld, illetve digitális átállás azt jelenti, hogy az adott vállalkozás továbbra is hagyományos, a környezetre nézve negatív hatású módszereket alkalmaz. Emellett nem használja ki a technológiai, valamint fenntarthatósági fejlődés kínálta előnyöket. Ezáltal nem csupán képtelen a környezetvédelmi célkitűzések teljesítésére, hanem nagyon könnyen versenyhátrányba is kerülhet más jóval hatékonyabban működő vállalkozásokhoz képest.

A munkahelyteremtő támogatásra azok a mikro-, kis-, illetve középvállalkozások pályázhatnak, melyek rendelkeznek legalább egy teljes, üzleti évvel. Az is fontos kritérium, hogy a támogatás benyújtását megelőző utolsó teljes üzleti évben legalább egy fő legyen az éves átlagos statisztikai létszám. Emellett az is lényeges, hogy a pályázó hazai székhelyű, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, egyéni cég vagy szövetkezet legyen. A pályázat kiírásában az is szerepel, hogy a pályázónak vállalnia kell, hogy a vállalat telephelyén, székhelyén vagy fióktelepén legalább egy munkavállalót alkalmaz a négy legelmaradottabb régióban.